Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Nečas hrozí: Registr musí fungovat do pátku, jinak Dobeš končí

Dobeš je připravený rezignovat, pokud nebude registr vozidel fungovat do pátku.
Dobeš je připravený rezignovat, pokud nebude registr vozidel fungovat do pátku.  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, oj - 
24. července 2012
18:20

Už jen do pátku má čas ministr dopravy Pavel Dobeš vyřešit problémy s registrem vozidel. Pokud do té doby nebude fungovat, jak má, premiér Petr Nečas očekává jeho okamžitou rezignaci.

"Očekávám do pátku, že systém registrace vozidel bude běžet bez kolapsu a veřejnost bude informována o tom, že je možné přijít a nechat se bez problémů odbavit," napsal Nečas v prohlášení. Doplnil, že ministrovi na schůzce řekl, že na ministerstvu musí být za problémy s registrem vyvozena konkrétní personální odpovědnost. Dobeš České televizi řekl, že když systém do pátku spolehlivě fungovat nebude, je připraven rezignovat.



Dobešova stranická šéfka Karolína Peake zdůraznila, že je "připravena postavit se situaci na ministerstvu dopravy čelem a navrhnout stranickým orgánům i vyvození politické odpovědnosti". Její nová strana prý nebude strkat hlavu do písku, jak bylo u politických stran v ČR v posledních letech zvykem.

"Politickou odpovědnost musí být schopen vyvodit i ten ministr nebo šéf, který třeba osobně za pochybení nemůže, nebo může jen částečně. Odpovědnost přichází s vedoucí pozicí," dodala Peake.

Nedávno spuštěný nový systém registru vozidel nejprve zkolaboval a dodnes funguje s problémy. Náměstek ministra dopravy Miroslav Drobný dnes ČTK řekl, že v něm je okolo milionu chybných dat, která nejde odstranit jinak než tím, že lidé přijdou na registrační pracoviště, kde úředníci chyby v databázi zjistí a opraví. Kvůli chybám se vzájemně obviňují ministerstvo vnitra, které registr dřív provozovalo, a ministerstvo dopravy.

Firma (ne)provozující registr vozidel pomůže armádě s kyberútoky

Software pro nový registr stál 37 milionů korun. ATS - Telcom Praha zakázku získala od ministerstva dopravy bez výběrového řízení. Dalších 32,4 milionu korun má ministerstvo zaplatit za provoz registru.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

joudajoudovy ( 26. července 2012 08:53 )

oduly necas s prasecim lalokem ve svem stadu nepotrebuje delat poradek. cim je chliv vice zaneraden a pokalen, tim vetsi maji teplicko. Proc se teto vyhody zbavovat!!! Stado podsvincat zapomina na jednu vec, prijde hospodar a cely chliv vymete a vykrmena prasata zpracuje na mastne vyrobky. Budeme tolerantni, nic jineho nam nezbyva a zaneradenemu chlivu davame 2roky. Tato doba necasu, nam postaci k nalezeni dobreho hospodare.

rudyptak48 ( 25. července 2012 21:11 )

Bodej by ten systém fungoval, když všechna citlivá data prochází přes Nečase, aby s ním nedejbože ňákej odvážnej plukovník nevydrbal, a nevyhnal jej od vládního korýtka.

sakra ( 25. července 2012 11:35 )

Nečasi a Píko nechte těch vašich blbých "silných" vyjádření a jděte k čertu a to nejen s Dobešem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

hromotluk ( 25. července 2012 11:32 )

Trošku se jim propojily databáze: http://trikyleaks.blogspot.cz/2012/07/urednici-propojili-vice-registru.html

Shelby16 ( 24. července 2012 22:42 )

Peake nedostala mandát od voličů na tu svojí prospěchářskou pidistranu, jejíž účelem je držet se u koryt za každou cenu. Další exces těchto neschopných amatérů z VV svědčí jen o tom, že ve vysoké politice nemají co dělat !

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa