Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Ministr Dobeš to nepochopil a tvrdí: Registr funguje jako loni

Za chyby v registru je odpovědný ministr dopravy Dobeš
Za chyby v registru je odpovědný ministr dopravy Dobeš  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, Kjos - 
25. července 2012
11:41

Registr vozidel podle statistik ministerstva dopravy funguje zhruba stejně jako vloni. Tvrdí to ministr Dobeš, který zjevně nechápe, že je zcela mimo.

Za první dva týdny provozu se prostřednictvím nového systému podařilo v celé republice uskutečnit zhruba 150.000 transakcí. Vloni ve stejném období ve starém registru úředníci zvládli 121.000 transakcí. Dostupné údaje z Prahy ale ukazují, že efektivita není proti loňsku ani poloviční. "Dá se říct, že jsme na úrovni roku 2011," uvedl Dobeš.

Jinak situaci vidí vedoucí dopravně správních agend pražského magistrátu Josef Mihalík. Podle něj ve srovnání s loňským červencem je letos změn zapsaných do registru zhruba 40 procent. Od 9. července, kdy ministerstvo dopravy nový registr spustilo, se v Praze do 24. července podařilo provést 8647 změn v registru. Vloni ve stejném období to bylo 21.090 změn. Kvůli potížím s registrem dal Dobešovi ultimátum premiér Petr Nečas. Pokud do pátku nebude systém registrace vozidel fungovat bez kolapsu a veřejnost nebude informována o tom, že je možné přijít a nechat se bez problémů odbavit, očekává šéf vlády Dobešovu rezignaci.

Registr vozidel zkolaboval i ve středu ráno. Opakoval se problém z pondělí a úterý, kdy se registr nedokázal propojit s databází hledaných aut a s evropským registrem identifikačních čísel. Podle ministerstva dopravy to ale nebyl problém samotného registru a za nefunkční připojení odpovídá policejní prezidium, které obě databáze spravuje.

stanislavhahn ( 26. července 2012 07:40 )

Cely stat vidí jaké debily máme ve vládě. Nikdo není schopen pochopit že ten registr je na ho..o.Jako celá vláda. (N) (N) (N) (N) (N) (N) (N) (N) (N) (N)

nespokojeny ( 25. července 2012 18:57 )

takova debilni vlada neni snad nikde na svete katastrova---

nespokojeny ( 25. července 2012 18:54 )

takovej tchurak kterej ani nevi na co ma ptaka dela ministra ...velmi zajimave

majojo ( 25. července 2012 18:45 )

Nedělá blbce, on je. A když si tak vezmete, proč vyrazil Nečas (taky odborník na pravém místě) Pospíšila.... tak to snad hovoří samo za sebe.

frantaklika ( 25. července 2012 18:27 )

Celý problém je v tom, že lobisté zase oškubali hejla. Firma je celkem dobře krytá, protože má na vše odsouhlasené dokumenty z ministerstva dopravy. Co bylo v objednávce to dodala za smluvní cenu. To že systém nefunguje je věcí ministerstva, jelikož špatně formulovali zadávací dokumentaci..a ptáte se jak je to možné? Odpověď je jednoduchá..stát neřídí odborníci, ale "advokáti z Plzně", neboli bývalí veksálci od Tuzexu. Vexlák vám uměl sehnat cokoli, ale jak to funguje tomu už nerozumněl.

Zobrazit celou diskusi