Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Registr kulhá, ministr se drží pevně! Databáze vozidel má opět problémy

Autor: ČTK, fab, mokk - 
31. července 2012
05:53

Půjde registr, nebo ministr? Zatím se ani jednomu nechce… Nová databáze vozidel nadále střečkuje a ministr dopravy Pavel Dobeš se náhle přilepil k židli. Přitom sám spojil svůj post s bezchybností systému.

Nový registr vozidel, jehož provoz tři týdny provázely problémy, včera ráno přes hodinu nefungoval v Pardubicích a krátký výpadek postihl i Ostravu. Výzvy k rezignaci ale ministr Dobeš odpálil tvrzením, že nynější potíže nejsou zaviněné centrálním registrem. „To, že někde nefunguje připojení na internet nebo že vypadne dodávka elektrické energie a není možné provádět agendu spojenou s registrem vozidel, nemůže ministerstvo dopravy ovlivnit,“ uvedl.

Registr vozidel od rána fungoval bezproblémově mimo jiné v Brně, Jihlavě, Liberci a Plzni. Například ve Zlíně, Kroměříži a v Kladně však stále musejí úředníci některé údaje vypisovat ručně, což zdržuje vyřízení žádosti.

Minulý týden dal Dobešovi kvůli potížím systému ultimátum premiér Petr Nečas. Fungování registru včera podrobně sledovala i Dobešova stranická kolegyně a místopředsedkyně vlády Karolína Peake. Po zajištění fungování registru musí prý následovat hloubkový audit jak k funkčnosti registru, tak k jeho ceně i formě, jakou byla zakázka na jeho vytvoření zadána, vyzvala Peake.

sakra ( 31. července 2012 14:01 )

Předseda "vlády" a jeho ministranti jsou světovým unikátem. Neznalost, nekompetentnost, rozhazovačnost ale ne ze svého, asociálnost, arogantnost........atd. atp.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

hejhej ( 31. července 2012 10:12 )

To,že Nečas plácá nesmysly se ví.Nedodržuje nikdy to,co řekne. Dobeš taky jenom blábolil .Kdyby byl čestný-jako ,že není - tak by už dávno z funkce ministra odstoupil.Předražené zakázky,které nestojí za nic.Tak pane premiére,měl by jste vyplatit úřednícím tučné odměny,dřou jako koni.Ta Vaše asistentka dělala ho.vno a peníze dostala,za co asi??

bobou ( 31. července 2012 09:45 )

Lidičky co by jste chtěli od lidí, kteří se ve vládě drží podvodem? Copak je někdo zvolil? Oni se tam dostali pod hlavičkou "zločinecké organizace VV". Potom si to rozmysleli, vystoupili, sami si udělali novou stranu "LIDEM". A nyní se tam drží jako klíšťata. A budou vysávat a vysávat. Dokud je někdo nevyhodí. Ale to je veliký problém, neb si jdou na ruku s těmi "korumpčník***y" z ODS a TOP 09. A zase na druhou stranu, ruku na srdce, co by se tam nedrželi za ty peníze co dostávají by tam byl každý z nás. Každé měsíční přilepšení dobré. Všude jinde ve světě by již byl dávno odvolán, nebo by musel sám rezignovat. Ale kam se hrabe celý svět na náš politický rybníček, rybník, řeku, veletok? Cha chááá...!!! Jen se nám všem veřejně vysmívají a my si to necháme se svěšenou hlavou líbit.

svatadala ( 31. července 2012 09:39 )

A začněte od hradu, všichni cinkali u Václava a dnes vzpomínají na socialismus. Máme co jsme chtěli a co jsme dovolili. Je to pomsta mocipánů za rok 1948

svatadala ( 31. července 2012 09:37 )

Jděte všichni do háje. Všichni to uspěchali a teď je firma, které to zadali, ta nejhorší. Proč neměli zkušební provoz. Mohli to vést podvojně a vyhcytávat chyby na novém registru a zároveň uspokojit zákazníky při zapisování ve starém registru. Chtěli ušetřit, chtěli to mít pod dopravou a né vnitrem a teď nadávají a svalují vinu jeden na druhého, hlavně na Telkom. Slušná firma narazila na bl.bečky na ministerstvu, měli nárok na zkušební provoz a ne jak to ministerstvo uspěchalo.Jestli odejde či neodejde ministr je vážně úplně jedno, příjde jiný, hrabavý kašpar.

Zobrazit celou diskusi