Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Pokuta pro dodavatele vadného registru? Ne! Smlouva to nedovoluje

Autor: INT, mokk - 
7. října 2012
09:05

Firma ATS-systém, která dodala nový registr motorových vozidel si mne ruce. Pavel Dobeš si totiž nepřečetl potřebné dokumenty, ve kterých by zjistil, že smlouvy neumožňují žádné finanční sankce. A co na to ministr dopravy? Samozřejmě hází vinu na jiné..

Téměř tři měsíce Pavel Dobeš lhal veřejnosti, když sliboval, že firmu ATS-systém bude pokutovat. Uzavřené smlouvy totiž neumožňují žádné finanční sankce.

„Bohužel je to tak. Ministerstvo vážně pochybilo a za to se omlouváme," říká mluvčí ministerstva Martin Novák pro deník Insider.

A jak se k tomu staví sám ministr dopravy? Samozřejmě vinu hází na svého podřízeného. Náměstek Ivo Toman mu prý podal nepravdivé informace.

Z nepříjemné situace se navíc snaží vymluvit.  O pokutách údajně nikdy nemluvil s úplnou jistotou. „Nikdy jsem na sto procent neřekl, že to tak bude. My jsme pouze tvrdili, že budeme nárokovat všechny sankce, které ze smlouvy vyplývají," vymlouvá se Pavel Doběš.

aluman ( 7. října 2012 20:40 )

Zkus se na to podívat z právního hlediska a bez emocí. A začneme tím, že Rath nesedí v pravém smyslu slova, Rath je ve vazbě (zákonné důvody vazby snad znáš, ne?). Rath byl obviněn z uplácení a braní úplatků, rozkrádání evropských dotací a manipulace se zakázkama. Na Dobeše momentálně padá podezření ze zneužití pravomoci. Toť vše. Zatím nebyl obviněn a důvody k vazbě nula. Už chápeš proč ještě ani nemůže být ve vazbě vedle Ratha?

siroky11 ( 7. října 2012 12:44 )

No a to je právě ta korupce a pokračuje dále s vědomím Vlády ČR. Už předem s tímto podvodným a amatérským postupem počítali, tak si to také ve smlouvě "ošetřili" ! Vzniklé škody by měl uhradit ten - kdo tyto smlouvy za korupční Vládu ČR podepsal a to je ministr dopravy! Hlavně že mají plné tlamy "boje proti korupci

kalnormin1 ( 7. října 2012 12:37 )

Neříkal Dobeš něco o tom, když registr nepůjde bezvadně, tak odstoupí ? Nejde to pořád a data se tam doplňují ručně. Ale úředníci mají rozkaz to chválit a prý to funguje. Jinak přijdou o práci.

wrunx ( 7. října 2012 12:28 )

"Ministerstvo vážně pochybilo a za to se omlouváme." ??? No tak to prostě Dobeš zacvaká ze svého a hotovo. Každý má být zodpovědný za svoje chyby, mně v práci taky nikdo nic nepromine, tak proč zrovna někomu koho si navíc platíme z vlastních daní?! Do basy už s těma šejdířema!!

e.44 ( 7. října 2012 11:51 )

Jestli o tom Dobeš nevěděl, jeho blbost. Sice nepředpokládán, že by on tu smlouvu podrobně studoval, na to on má lidi, jako já mám právníka bez jehož posouzení nic nepodepíšu. Ovšem kdybych si vybrala špatného právníka, co by mi doporučil podepsat nevýhodnou smlouvu, byla by to moje chyba a stejně tak je Dobešova chyba, že dá na neschopné lidi při podepisování milionových zakázek.

Zobrazit celou diskusi