Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Čistka na dopravě: Ministr Dobeš vyrazil dalšího Bártova koně, končí šéf dálnic

Ministr dopravy Pavel Dobeš (vpravo) "vyrazil" dalšího Bártova muže - šéfa ŘSD Reného Porubu (vlevo)
Ministr dopravy Pavel Dobeš (vpravo) "vyrazil" dalšího Bártova muže - šéfa ŘSD Reného Porubu (vlevo)  (Autor: Archiv Blesku, Profimedia.cz)
Autor: Jaroslav Šimáček, ČTK - 
10. května 2012
14:19

Ministr dopravy Pavel Dobeš oznámil, že na Ředitelství silnic a dálnic končí jeho šéf René Poruba. Přes palubu tak hází dalšího muže, kterého dosadil ještě jeho předchůdce, exministr Vít Bárta.

Ruce pryč od Bárty a jeho kumpánů. To jako by chtěl naznačit ministr dopravy Pavel Dobeš a z funkce uvolňuje dalšího muže, kterého dosadil jeho předchůdce v ministerském křeslu Vít Bárta. 

"Bártův pohrobek" René Poruba skončí v čele Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) v momentě, kdy se najde jeho nástupce. "Nemůžeme říct že končí dneškem nebo pondělkem. Kdykoliv během těchto dvou týdnů, až pan ministr oznámí nové jméno, pan Poruba automaticky skončí ve své funkci a vrátí se na původní funkci ve společnosti," sdělil ČTK mluvčí ministerstva Martin Novák. Poruba dříve vedl úsek výstavby.

Čistka na dopravě tak každopádně pokračuje, již dříve padly hlavy třeba šéfa Správy železniční dopravy Pavla Habarta či Dobešova náměstka Daniela Barteka.

Co čeká nového šéfa ŘSD? Modernizace D1 i spor o zvlněnou D47

Od nového šéfa ŘSD pak ministr Dobeš očekává, že se mu podaří realizovat modernizaci brněnského "tankodromu", tedy dálnice D1, která je v otřesném stavu. Porubovi možná zlomily vaz i nečitelné zakázky na její modernizaci, uvádí server iDnes.cz.

Vedle toho čekají na ředitele ŘSD další oříšky - dokončit dálnici D8 a v neposlední vyřešit také spor ohledně zvlněného úseku ostravské dálnice D47, kde ŘSD reklamuje na společnosti Eurovia CS celkem 901 vad! "Dořešení sporu znamená, že tato komunikace bude opravena a uvedena do odpovídajícího stavu," doplnil Dobeš.

rudyptak48 ( 12. května 2012 10:18 )

Proč jdou politické strany do voleb? Proč tam nemohou jít jednotlivci? Vlčí smečka je odolnější, než osamělý vlk. Není to proto, že chtějí uskutečnit volební programy, chtějí si zajistit lukrativní místa ve státní správě. Čím jsou vlády slabší a nestabilnější, tím častěji se provádí volby, a tím více se rozkrade. A jedno souvisí s druhým. Čím častěji se zasahuje do pravidel a zákonů, tím jsou nepřehlednější, a tím více je umožněno rozkrádání majetku. Demokracie tyto špinavé volební manévry možňuje. A jak mnozí politikové říkají, je demokracie ten nejlepší řád, co zatím máme. Kdo ví, jak to myslí? Zda to není nejlepší řád pro politiky.

sakem ( 10. května 2012 16:26 )

Dobeši, kopej, kopej kolem sebe, to své korytářství a faleš tím rozhodně nezamaskuješ.

kleopatra34 ( 10. května 2012 14:48 )

A hloupí Češi opět uvěří, že pan Dobeš to myslí dobře, když vyhazuje pana Porubu... Jenomže vždy když přijde někdo nový, tak vyhodí ty, kteří tam byly dosazeni někým jiným před ním. Jelikož si tam musí dosadit SVÉ tunelářské poskoky a aby se zabily dvě mouchy jednou ranou, tak všichni začnou tvrdit jak byli špatní a on tam nyní dosadí někoho křišťálově čistého, který se bude drát za nás všechny do roztrhání těla... Bozusinky...

blair_05 ( 10. května 2012 14:47 )

Mrkněte se na www.floowie.com/casopisy dají se tu najít fajn věci a dost časáků placených si tu můžu přečíst i zdarma

janapi ( 10. května 2012 14:36 )

Jenom novináři zapomněli vyštrachat jak velký bude ten padák-že by zase milionový? Jak je možné, že ve firmách-kde je většinový vlastník stát jsou tak výhodné padáky? (Nešlo by je vyměnit za ty Kalouskovy?)

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa