Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Problémy Pražského okruhu: "Bártův" most má trhliny

Autor: Jaroslav Šimáček - 
13. března 2012
19:44

V září 2010 slavnostně otvíral Lochkovský most, jednu z částí nového Pražského okruhu, tehdejší ministr dopravy Vít Bárta. Jenže jak se ukázalo, most má sice unikátní, ale také problematickou konstrukci, na které se po roce a půl objevují trhliny.

Celý projekt jižní části Pražského okruhu vyšel zhruba na 20 miliard korun, za které bylo vystavěno na 23 kilometrů nové dálnice, tunely i rozlehlý Lochkovský most.

Právě problémy kolem mostu však předchozí vedení Ředitelství silnic a dálnic velkoryse přehlíželo, i když odborníci již před slavnostním otevřením varovali, že gigantická stavba není na náročný provoz připravená zcela ideálně.

Na novém mostě se objevují trhliny, bude nutná oprava?

Na zhoršující se stav zánovního mostu, který si možná vyžádá rozsáhlé opravy, však upozornili experti z Inženýrské akademie.

"Měření zjistila tendence k prokazatelnému nárůstu některých identifikovaných poruch. To naznačuje, že se nejedná pouze o nedokonalosti při výrobě, ale i o vlivy funkce mostu a provozu na něm," stojí v prohlášení, které zveřejnila MF Dnes.

"Nezlobte se, nebudu to komentovat. Naše posudky říkají něco jiného než ty od Inženýrské akademie," sdělil však deníku Pavel Mařík, hlavní projektant výstavby mostu, který se stal důležitou pražskou dopravní tepnou. Ale také dalším stavebním projektem, který se nevyvaroval problémům.

almr ( 13. března 2012 20:53 )

 VV jdou do protiútoku. http://www.zmenpolitiku.cz/petice/118/podpora-strane-vv/ .Tahle strana je ještě větší odpad než jsem si myslel.

pepzed ( 13. března 2012 20:09 )

\tak ať tu fušeřinu co si objednal zaplatí,rozebere a vezme si ho do obejváku.To je na vyhazov.Mi když něco pototo tak nás taky vyrazí.A nikde se nechytneme.pepíno.

Zobrazit celou diskusi