Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Stát vypsal pět soutěží na opravu D1

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
31. března 2012
08:48

Ředitelství silnic a dálnic rozhodlo, že se D1 bude opravovat. Momentálně hledají nejvhodnější firmu, která by jim slíbila desetiletou záruku a dodržela rozpočet bez navýšení.

ŘSD ve smlouvě s vítěznými firmami nepovolí navýšení ceny, nepočítá ani s rezervami na možné vícepráce. Modernizace dálnice by měla začít letos v červenci, dokončena by měla být v roce 2018. Informoval deník Mladá fronta Dnes.

"Skončila doba, kdy byly zakázky výhodné hlavně pro stavební firmy," řekl listu pověřený ředitel ŘSD René Poruba. Přesto čeká, že se do soutěže kvůli nedostatku práce přihlásí desítky firem. Při rozhodování v soutěži bude mít devadesát procent váhy cena, deset procent délka záruky nad deset let. Společnosti musí také splnit požadavky na technické vybavení, například určitý počet bagrů či zajištění obalovny. "Je to ochrana před garážovými firmami," upozornil Poruba.

ylatouf ( 31. března 2012 14:48 )

Co dělají ti na ředitelství silnic a dálnic co berou přemštěné platy.Ti nevymyslí nic?Tak to propusťte nejlepší by bylo tu bandu rozpustit úplně a zčít znova.

hugu ( 31. března 2012 12:20 )

Tak, to nás čeká další průser.

Zobrazit celou diskusi