Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Ministr Dobeš měl v autě štěnici. Řidiče mu dělal Bártův člověk z ABL

V době, kdy měl ministr dopravy Pavel Dobeš v autě nainstalované odposlechy, řidiče mu dělal spolupracovník Víta Bárty
V době, kdy měl ministr dopravy Pavel Dobeš v autě nainstalované odposlechy, řidiče mu dělal spolupracovník Víta Bárty  (Autor: ČTK, Blesk)
Autor: ČTK - 
30. ledna 2012
07:10

Ministr dopravy Pavel Dobeš měl ve služebním voze odposlouchávací zařízení. Nalezeno bylo při technické kontrole loni na podzim. Dobešovi v tu dobu dělal osobního řidiče Tomáš Jánský, spolupracovník faktického šéfa Věcí veřejných Víta Bárty a jeho někdejší bezpečnostní agentury ABL, zjistila MF Dnes.

Nález odposlechu nikdo z ministerstva nenahlásil policii, ta se o něm dozvěděla až při vyšetřování jiné kauzy, píše Mladá fronta Dnes (MfD).

"Vím jen, že měření elektroinstalace u mého vozu nedopadlo dobře. Pan Jánský už u mě nepracuje a já jsem v tuto chvíli přesvědčený o tom, že auta jsou v pořádku," řekl deníku Dobeš. S Jánským, který figuruje v policejním spisu, podle kterého se Bárta snažil podplatit tehdejší spolustraníky Jaroslava Škárku a Kristýnu Kočí, se Dobeš údajně rozešel pro nedostatek důvěry. Jánský informaci o odposlechu označil za ptákovinu.

Na odposlouchávací zařízení přišli technici náhodou, když se snažili zjistit, proč z autobaterie odchází proud, přestože elektronika vozu byla vypojena. Mikrofony byly připojeny na rozvod vozidla a snímaly dění v autě. Sám Dobeš nález odposlechu přímo nepotvrdil. "Vím o problému s elektroinstalací. Neříkám, že to nemohlo být tohoto typu. Nicméně nedostal jsem na stůl žádnou písemnou zprávu, že by mé auto obsahovalo odposlech," sdělil deníku s tím, že je spousta složek, které by mohly mít zájem zjistit, co si ministr v autě povídá nebo čte.

Policii nyní čeká obtížné vyšetřování. Nález nikdo nenahlásil, dozvěděla se o něm až v souvislosti s jinou kauzou.

dfghjk ( 30. ledna 2012 15:42 )

to je toho, co budete psát, až bude mít někdo auto plné blech?

vilaamalka ( 30. ledna 2012 13:35 )

Štěnice je na nic. Je třeba mu tam nasadit škorpióna.

cat17 ( 30. ledna 2012 12:37 )

"Ministr dopravy Dobeš měl v autě štěnici z ABL."super upoutávka. Bravo.

cat17 ( 30. ledna 2012 12:19 )

koukám ,že už změnili titulek.už ne bártův známý ,ale bártův člověk z abl

cat99 ( 30. ledna 2012 12:12 )

CAPSLOCK Ti jistě pomůže z duševní krize, Ty tabletko na spaní...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa