Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Policie má údajně další nahrávku v kauze Věcí veřejných

Škárka se údajně snažil proti Bártovi naverbovat jeho dlouholetého známého podnikatele Tomáše Janského
Škárka se údajně snažil proti Bártovi naverbovat jeho dlouholetého známého podnikatele Tomáše Janského  (Autor: Foto Blesk)
Autor: INT, ljš - 
6. ledna 2012
20:36

Odposlouchávání bylo u Věcí veřejných běžnou praxí, a tak není divu, že na světlo světa vyplynula další nahrávka. Podle serveru ParlamentniListy.cz se na ní Jaroslav Škárka snažil získat Bártova spolupracovníka Tomáše Jánského, který ho měl kompromitovat.

Jánský, který podle své výpovědi spolupracoval s Bártou 15 let, se se Škárkou údajně sešel dvakrát na přelomu loňského srpna a září. Škárka ho žádal, aby jemu, Kristýně Kočí a Stanislavu Humlovi pomohl Bártu kompromitovat.

Jánský se však údajně obával, že by to mohlo poškodit jeho podnikání v oblasti ochrany osob a majetku, a proto Škárkovi řekl, že by ho museli finančně zajistit až do konce života. Škárka mu podle serveru odpověděl "tak na polovinu života" a nabídl mu změnu identity nebo možnost přestěhovat se do zahraničí v případě, že by proti Bártovi svědčil.

"Nikoho jsem neovlivňoval, nikoho jsem nepřemlouval. Pan Jánský je člen ochranky (Bárty), takže zná velmi dobře jeho praktiky, včetně zastrašování a nahrávání lidí. Bylo by jedině dobře, kdyby se rozhodl svědčit, ale já ho k ničemu nepřesvědčoval. O kauzu s úplatky vůbec nešlo," řekl Jaroslav Škárka Blesk.cz.

Jde o provokaci?

Nahrávka je součástí kopie policejních záznamů z výslechů Víta Bárty a Jaroslava Škárky, které unikly do médií. Podle serveru ParlamentniListy.cz, který o ní informoval, však nebylo možné její autentičnost ověřit.

Pořídit ji měl sám Jánský, který se bál, že se jedná o provokaci. S takovým tvrzením ale Škárka nesouhlasí. "Celá nahrávka podle mě vznikla jako provokace organizovaná Václavem Jahodářem, nejbližším spolupracovníkem Víta Bárty. Ostatně sama policie to odmítla jako neprůkazné," řekl.

letajici_svec2 ( 10. ledna 2012 13:45 )

je to dobré v Česku. V Česku musí být politik pod neustálým dohledem-nejlépe pokud ho sledují min. dva noshledi. Neustálá kontrola zda nemá lepidlo na prstech. Za bolševika se to osvěsčilo..kradlo se minimálně maximálně cement na stavbách. Čech musí být pod neustálým strachem..pak nebudou dluhy. To je praxe, žádné sliby

letajici_svec2 ( 10. ledna 2012 13:41 )

tak už dejte tomu Bártovi čelenku s pery a Hatatitlu, Kočí by mohla dělat Šamanku--vyhulená je dost

letajici_svec2 ( 10. ledna 2012 13:40 )

mně zajímá kde je mlýkař a kolik bude stát vodné a stočné a jestli mám dostatečně tuhou stolici

gogo ( 7. ledna 2012 17:16 )

Skutečné nahrávky... falešné nahrávky.... údajné nahrávky .... Zajímá ještě někoho v Česku tato stále dokola omílaná trapná šaškárna ? Kde zloději volají chyťte zloděje ? "Nahrávky" si nechte zase pár dní před volbami, pak oblbněte s nimi naivní voliče a po vítězných volbách rozkraďte, co se ještě rozkrást dá ...

qqqq ( 7. ledna 2012 11:46 )

Do politiky v této ubohé zlodějské řiti vstoupí jen špatný člověk , rádoby intrikán - jsou vesměs hloupí na to aby něco dokončili . Jejich debilní představy odpovídají scénářům z holyvudských braků . Je to hnusný póvl , žádná mafie .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa