Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dívka (10) ukradla kočárek a miminko hodila do křoví

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: Pavel Ryšlink - 
22. června 2012
06:57

Chvíle hrůzy prožila mladá maminka (27) z Ostravy. Kočárek s tříměsíčním dítětem svěřila neznámé dívce, která se nabídla, že ho pohlídá před domem. Když žena po chvíli přišla před dům, byla dívka i s kočárkem pryč. Dítě později našla náhodná kolemjdoucí ve křoví.

Žena si vyšla v úterý odpoledne na pravidelnou procházku s kočárkem a se psem. Cestou se k ní přidala neznámá dívka. „Se ženou navázala kontakt a nabídla se, že dítě v kočárku před domem na chvíli pohlídá, než žena odvede domů psa,“ řekla Blesku ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková. Když se žena vrátila před dům, po dívce a kočárku s jejím dítětem nebylo ani stopy.

Z křoví se ozýval dětský pláč

Zatímco strachy šílená žena hledala dítě v nejbližším okolí, nedaleko jejího domu zaujal kolem procházející ženu (36) dětský pláč, vycházející ze křoví. Když se do něj podívala, uviděla plačící miminko. Hned ho vzala do náručí a volala tísňovou linku.

Dítě bylo v pořádku

Jakmile přijeli záchranáři, došla k nim i matka dítěte. „Miminko bylo převezeno do nemocnice. Podle posledních informací nebylo nijak zraněno,“ konstatovala policejní mluvčí Holčáková.

Proč kočárek ukradla není ještě jasné

Policisté následně zjistili totožnost dívky, která ukradla kočárek a pohodila dítě do křoví. „Jde o desetileté děvče, které bylo později nalezeno i s kočárkem. Policisté už kontaktovali její matku,“ uvedla Holčáková s tím, že motiv činu zatím není zcela jednoznačně znám.

lucytrey ( 5. července 2012 04:31 )

No to je humus

e.44 ( 22. června 2012 19:29 )

Tak teď v bedně říkali, že ta holka to neudělala poprvé, že ukradla dítě a pohodila ho... co k tomu dodat....magor..

vaclavkaok ( 22. června 2012 15:03 )

nebo potřebovala na záchod a to na ulici jaksi řešit nemůže...

vaclavkaok ( 22. června 2012 15:02 )

a ze kdy je asi tak to budovatelské heslo - "kdo nekrade, okrádá rodinu"

e.44 ( 22. června 2012 13:54 )

Jasně, rupnout v hlavě může cizí stejně jak známé a když to vezmeš komplet, tak rupnout v hlavě může i komukoliv z rodiny. Já to myslela prostě tak, že pokud žiješ s nějakou rodinou v jednom domě a stýkáte se trochu víc než že se jenom zdravíte na chodbě, tak o těch lidech přece jenom něco víš. Ale pokud se s někým znáš jenom chvilku a ani nevíš jak se jmenuje a kde bydlí, tak to je pro mě skutečně nemyslitelný hazard svěřit mu, byť na minutku, dítě.

Zobrazit celou diskusi