Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Školák napsal, že se nenechá vydírat a zmizel

Autor: Slávka Červená - 
14. června 2012
09:48

Před 20 dny za sebou zabouchl dveře domu žák 9. třídy Miroslav Chaloupka (15) ze Slovácka. Od té doby ho nikdo nespatřil. Včera po něm pátralo v blízkém lese bezmála 80 lidí, ale kluka nenašli.

Do terénu se vydalo v rojnicích 40 policistů, dále hasiči, psovodi, strážníci a 20 dobrovolníků z Bílovic. „Policisté postupovali od Hradčovic, dobrovolníci od Mistřic. Pročesávali les. Pátrání bylo bezúspěšné, stejně jako hned po jeho zmizení,“ přiblížil mluvčí policie Aleš Mergental.

Chlapec měl údajně roztržku s rodiči, ale nebylo to nic vážného. V osudný den se domnívali, že šel do školy. Když mu maminka volala, nebral mobil. Otec se proto vypravil domů. „Nechal tam mobil a vzkaz. Napsal, že odjíždí. Nenechá se prý vydírat a zabít. Vzal si batoh a sportovní tašku s oblečením. Nedokážeme si to vysvětlit. Ve škole problémy neměl. Netušíme, co se mohlo stát,“ uvedl zoufalý otec, který se zúčastnil pátrání i se starším synem.

V lese, kde chlapce lidé hledali, se měl v den odchodu z domu sejít s kamarádem. Tam však nedorazil. Policie prověřuje nejnovější informaci, že by se měl pohybovat na východním Slovensku.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

papik ( 14. června 2012 20:11 )

Nikdo nic nevěděl, všichni jsou náramně překvapeni a ještě tady bude pár chytráků spílat, že je to nakonec vina toho kluka. Lidi, zamyslete se nad sebou někdy. On život není vždycky v pohodě, nestačí strčit hlavu do písku a přihlouple se u toho usmívat!

papik ( 14. června 2012 20:01 )

Ty máš prostě pocit, že by měly dostávat po čuni stejnou měrou, jakou se Ti dostávalo kdysi, aby Ti to nebylo líto, viď, chudáčku? Naštěstí ne všichni jsou tak vylízaní jako ty a tvoje familie.

barcaacrab ( 14. června 2012 18:10 )

Nějak nechápu, ztratil se před 20dny a včera ho hledali v lese?

londynskypes ( 14. června 2012 17:33 )

kdoví co vyvedl ,rodiče to nemusí ani vědět,protože se dneska ani nezajímají ,kam chodí...

mutaky ( 14. června 2012 15:41 )

Přesně tak. V těchto a podobných případech rodičetvrdí, že neví, co se mohlo stát, přitom to vědí většinou sami nejlépe, ale nechtějí si to připustit a přiznat. A je to většinou jejich vina, dítě se nemá bát se jim svěřovat.

Zobrazit celou diskusi