Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

První foto kluka z lesa: Policie stále neví, kdo Ray je

Policisté poprvé zveřejnili Rayovu fotografii
Policisté poprvé zveřejnili Rayovu fotografii  (Autor: berlin.de/polizei)
Autor: Lucie Šulcová - 
14. června 2012
08:21

Záhadný případ ztraceného Raye pokračuje. Německá policie, Interpol ani FBI stále nevědí, kým chlapec, který se loni v září dostavil na berlínskou policejní stanici, je. Poprvé proto zveřejnili jeho fotografii.

Na berlínské stanici se objevil jako zjevení - blonďatý, modrooký chlapec, slušně oblečený s batohem na zádech. Jediné, co o sobě dokázal říct, bylo, že se jmenuje Ray a zemřeli mu oba rodiče.

"Není, na koho bych se obrátil, všichni z mé rodiny jsou mrtví," řekl tehdy anglicky policistům. Tvrdil, že jeho matka Doreen zemřela před několika lety při automobilové nehodě a od té doby žil se svým otcem Ryanem v německých lesích. Ten ale v létě zahynul po pádu z výšky, Ray ho proto pohřbil neznámo kde a vydal se do civilizace.

"Udělali jsme již pro odhalení jeho identity všechno, co umíme. Porovnali jsmE jeho DNA s registrem pohřešovaných lidí, zveřejnili jsme pátrání v médiích, rozeslali jsme jeho otisky po celém světě, ale nikde o něm nemají záznam," řekl šéf vyšetřovatelů Thomas Neuendorf.

Až dosud byla Rayova podoba zveřejněna pouze prostřednictvím identikitu, policisté se proto upínají k nové naději, poprvé totiž zveřejnili chlapcovu fotografii a doufají, že by ho někdo z příbuzných mohl poznat.

Ve hře je také stále varianta, že si Ray všechno vymyslel, odborníci se proto snaží zpracovat jeho podrobný psychologický posudek a určit míru věrohodnosti jeho tvrzení.

erikcom ( 14. června 2012 09:29 )

utratit na naklady světa

szyslak ( 14. června 2012 09:21 )

Toho znám, to je tééén Réj

marie60 ( 14. června 2012 09:02 )

Nevidím tykadla. http://s7.postimage.org/se2cx4gdn/clen_vladni_elity.jpg

marie60 ( 14. června 2012 08:42 )

 Boha jeho, vždyt´ dřív psali, že ho poznali nějací příbuzní asi ze Švýcarska, tak proč zas neví o koho jde.Nebo to byla lež? Je to však docela pěkný kluk.

Zobrazit celou diskusi