Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nemocnice tvrdí: Matýska (†1) zabil narozeninový dort!

Jihlavská nemocnice tvrdí, že chlapeček mohl virus chytit na narozeninové oslavě.
Jihlavská nemocnice tvrdí, že chlapeček mohl virus chytit na narozeninové oslavě.  (Autor: Foto - Jiří Čada, profimedia.cz)
Autor: ljš - 
6. června 2012
04:59

Případ ročního Matýska (†1), který zemřel v jihlavské nemocnici na agresivní průjmové onemocnění, se zamotává. Zatímco rodiče viní ze smrti miminka lékaře. Ti naznačují, že k viru chlapeček přišel na své narozeninové oslavě.

Mluvčí jihlavské nemocnice řekla, že chlapeček měl dva dny před tím, než k nim byl převezen narozeniny a patrně se tak nebezpečným rotavirem nakazil z dortu, který se na oslavě podával. To však striktně odmítají Matýskovi rodiče.

"Žádná oslava se nekonala, protože mu už bylo hrozně zle, měl průjem a zvracel," řekl Blesk.cz nešťastný otec s tím, že tragickou událost na radu právníka v médiích zatím komentovat nebude. Dodal jen, že rodina čeká na pitevní protokol a lékařský posudek.

Matýsek byl do jihlavské nemocnice převezen ve velmi vážném stavu, lékaři ho hospitalizovali na jednotce intenzivní péče. Podle rodičů se však jejich synkovi nedostalo dostatečné péče a byl naprosto dehydrovaný. Po dvaadvaceti hodinách zemřel. Chlapcova babička již dřívě Blesku řekla, že jejího vnuka pro silnou dehydrataci nebyli lékaři schopni napíchnout na umělou výživu.

Matýskova zoufalá matka chtěla po smrti syna vyskočit z okna a nadále je ve velmi špatném psychickém stavu. "Prožili jsme s Matýskem nejkrásnější rok našeho života, teď je to pryč," uzavřel její partner.