Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

5 dětí uhořelo při požáru! Založila ho zhrzená milenka?

Autor: INT, lm - 
12. května 2012
20:49

Neuvěřitelná tragédie se stala dnes nad ránem v anglickém Derby. Požár zachvátil dům, kde bylo šest dětí. Pět ve věku od pěti do deseti let při požáru zahynulo, šesté dítě (13) bylo se zraněními převezeno do nemocnice v Birminghamu a bojuje o život.

Rodiče Mick Philpott (54) a jeho žena Mairead obývali přízemí ubytovny pro sociální slabé a když dům ve čtyři ráno zachvátil požár, podařilo se jim dostat ven v pořádku.

Šest dětí zůstalo uvězněno v prvním podlaží v ložnici, kterou společně obývaly. Jejich otec jim prý odvážně přispěchal na pomoc, ale k dětem se kvůli žáru nemohl dostat.

Z úmyslného zabití dětí je podezřelá žena kolem 20 let a muž kolem 35 let. Předpokládá se, že v případě podezřelé ženy jde o bývalou milenku Micka - Lisu Willis (28), se kterou měl 5 dětí. Lisa ho nedávno opustila a našla si nového přítele.

Otec Mick je v Anglii pověstný: Má 17 dětí!

Mick se do povědomí Angličanů zapsal před 5 lety. Byl nezaměstnaný a měl 17 dětí s pěti různými ženami. Žil na podpoře a na děti bral přídavky. Pod jednou střechou žili krom Micka a 11 dětí i žena Mairead a milenka Lisa.

Když byly obě ženy znovu těhotné, požadoval Mick od radnice větší dům. Zato ho odsoudil moderátor talkshow, který si ho pozval. Řekl mu, že je jen "vyžírka, které se nechce pracovat."

Přítelkyně Lisa se měsíc před požárem od Micka odstěhovala. Hlavním důvodem byl malý dům, kde se všichni tísnili. Vzala sebou svých pět dětí, i tak po jejím odjezdu v domě žilo osm lidí.

paila ( 13. května 2012 10:23 )

To, že měl 17 děti mi nevadí, ale to, že byl nezaměstnaný a klidně si dělal další to ano. Chudák děti, je mi jich líto. Tohle není bohužel jen v UK, i u nás se objevila nezaměstnaná matka s 9 dětmi a kdo ví, kolik těch dětí má dnes. Nezodpovědnost některých lidí nezná mezi

janulac ( 13. května 2012 01:51 )

tak to ma tydne 340 lib. jen na pridavcich a takdale, tak si fakt prijde na pekny prachy za mesic.Oni jsou nektery Anglani fakt jak cikani.Aby nemuseli makat, tak nas... deti jak maku

mutaky ( 12. května 2012 23:25 )

Kelly family

illis ( 12. května 2012 22:38 )

Sociálně slabí a hlavně, že si pořídí 17 dětí, to je fakt primitiv. Dětí, které se nepodařilo zachránit je mi velmi líto, potrestat viníky, pokud to bylo úmyslné zapálení domu.

catherin4 ( 12. května 2012 22:12 )

Jak mohla nechat uhoriet deti, ktore osobne poznala? Inak vsetko socky. V Anglicku by mali zmenit zakony tak, aby ich takyto darebaci nemohli zneuzivat.

Zobrazit celou diskusi