Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Otec zmlátil svou dceru (13), její převoz do nemocnice ale zakázal

ilustrační foto
ilustrační foto  (Autor: Martin Mithofer)
Autor: ljš - 
25. května 2012
11:57

Nad některými zákony zůstává rozum stát. Násilnický otec v Horních Počernicích brutálně zbil svou třináctiletou dceru, přivolané záchrance však nepovolil odvézt dívku do nemocnice. Podle platných předpisů na to měl právo a zdravotníci tak museli odjet.

Zákon o zdravotnických službách totiž žádá svolení rodiče s každým ošetřením dítěte. Výjimkou je jen přímé ohrožení zdraví nebo života. Taková hranice se ale, jak vidno, v některých případech těžko určuje.

"Je to absurdní. Vůbec nechápu, že je sanitka schopná odjet od krvácejícího dítěte," řekla serveru iDnes.cz radní Horních Počernic Alena Štrobová. Záchranná služba se však hájí tím, že na místě nebyla zjištěna žádná poranění, která by musela vést k urgentnímu převozu do nemocnice.

K napadení dívenky došlo v azylovém domě. Jeho provozovatelé měli podezření, že otec týrá nejen dívku, ale i její mladší sestru, již delší dobu. Proto také zavolali policii. Ta sice na místě záchranářům podezření z týrání dítěte, které je další z výjimek, která umožňuje kontroverzní zákon obejít, nepotvrdila. Nakonec to však byli právě strážci zákona, kteří dívku do nemocnice odvezli.

Obě týrané děti byly umístěny do diagnostického ústavu, aby se už k násilnickému otci nemusely vrátit. Ten již obdržel výpověď z azylového domu a je vyšetřován pro podezření z týrání.

jakeline ( 17. prosince 2013 06:32 )

AŽ dojde na nejhorší teprve se to řeší tak to u nás chodí

manolla1 ( 26. května 2012 08:08 )

V azyláču mají podezření na týrání dětí , a čekají sakra na co !.. Zákony u nás z pr - dele, ptám se, kdy nastane konečně změna!.. Ve vládě sedí samé "lentilky - budiž k ničemu"!

djaba ( 25. května 2012 21:27 )

Jaký národ , taková vláda .

cicavec ( 25. května 2012 15:53 )

K tomu není co dodat,jaké máme poslance,takové máme zákony.Podle stávajících zákonů mám za to že je to tam samej vzdělanec s pomocné školy.

ladybug ( 25. května 2012 14:15 )

Jo všechno svádějte na vládu. Buďte zodpovědní za svoje vlastní problémy.

Zobrazit celou diskusi