Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Týraný Dominik: Chlapce neochránila, soud jí potvrdil podmínku!

Autor: eis, mokk - 
24. dubna 2012
21:15

Bývalá sociální pracovnice Lea Petříčková, která mohla zabránit otřesnému týrání Dominika (9) z Brna, neuspěla u odvolacího soudu. Ten jí potvrdil trest na čtyři měsíce s podmínkou na jeden rok.

Chlapce týrali jeho rodiče. Syna mlátili, lepili mu do bot pod paty připínáčky a trápili ho hladem. V době odhalení otřesného případu vážil Dominik pouhých 13,5 kg! Petříčková vinu stále odmítá, její advokát poukázal na její přetížení v práci.

Podle soudce Dana Krátkého ale nelze případ malého Dominika srovnávat s ostatními, které měla úřednice na starosti. „Dítě bylo zcela vyhladovělé, týrání bylo mimořádné a dlouhodobé. Případ rodiny měla vyhodnotit jako výjimečný,“ podotkl Krátký. Rozhodnutí Krajského soudu je pravomocné, Petříčková si podá dovolání k Nejvyššímu soudu.

anka ( 25. dubna 2012 01:08 )

-podle me mela byt dotycna socialni pracovnice vyhozena z mista s okamzitou platnosti.....

dudinka ( 25. dubna 2012 00:40 )

Souhlas, bohužel...

dudinka ( 25. dubna 2012 00:39 )

V případě Dominika se mi trest malý zdá, a hodně! Soc. pracovnici bych vyhodila - zajímalo by mě, komu vlastně "pomohla"... Dominikovi určitě ne. Když se sousedé třeba báli něco nahlásit, mohli to zkusit anonymně. Jako problém tady vidím spíš neskutečnou lidskou lhostejnost.

iribr ( 24. dubna 2012 22:06 )

dietka by ji taky prospela. By mela drzet hubu a dekovat ze nesedi!!!!!

iribr ( 24. dubna 2012 22:05 )

Mela by sedet stejne jako jeho rodice. Nese stejnou vinu. Baba oskliva. Vzdycky se mi chce brecet kdyz vidim Dominika. Ja tohle fakt nechapu A co ucitelky ve skole? Tohel se preci prehlidnout nedalo. A sousedi? Ne, nikdo nic nevidel. Nevedela jsem, ze rodice Dominika dostali jenom 6 let a otec vlcich deti 8 let. Asi je zavaznejsi zlocin drzet deti doma a nechodit na ockovani. Mozna kdyby ty deti utyrali hladem, dostal by min. Nezdaji se vam ty tresty nejak kratke?

Zobrazit celou diskusi