Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Prezident dělal reklamu pivnici z Východu: Klaus narazil Rusovi sud

Autor: Sandra Apostolidisová, Veronika Pukačová, zunk - 
3. května 2012
05:42

Být hlavou státu nejsou jen samé povinnosti a často nepříjemná rozhodnutí. Má to i své lepší a příjemnější stránky. Prezident Václav Klaus (70) by mohl vyprávět… Včera odpoledne si například z Hradu odskočil na Staré Město na pivo. V Husově ulici totiž jako čestný host otevíral novou pivnici U Tří růží.

„To já radši nechám na vás, budu jen asistovat,“ ostýchal se Klaus, když byl požádán o naražení sudu. Pak ale vzal do ruky palici a opřel se do díla. Natočení prvního půllitru už pro něj byla hračka. „Kde mám Jakla? Ten mi řekne, jestli to dělám správně,“ domáhal se prezident svého tajemníka Ladislava Jakla, který je svou vášní pro pivo proslulý. Byl to prý právě on, kdo Klause do této akce "uvrtal".

Pro Klause to není zdaleka první případ, kdy jako hlava státu propagoval soukromou firmu. Reklamu takto udělal zdarma jisté značce lyží, továrně na cigarety či klinice. Prezident poctivě ochutnal několik nabízených ležáků, které sládek připravil přímo v prostorách pivnice. Během proslovu si pak neodpustil alespoň malé rýpnutí do Evropské unie. „Doufám, že se tu nebude pivo točit podle evropských norem, a už vůbec ne pivo bez alkoholu,“ poznamenal.

Podnik na lukrativní adrese vybudoval ruský podnikatel Grigory Polikarpov (29), který do třípatrové restaurace investoval několik desítek milionů korun. „Jen samotná varna vyšla na devět milionů,“ prozradil Blesku manažer restaurace Michal Motyčka. „Těším se, až jednou jako běžný občan půjdu kolem a zastavím se tu na jedno,“ zasnil se Klaus, vyfasoval na cestu soudek piva, nasedl do své černé limuzíny a vrátil se i s ním na Pražský hrad.

frantaklika ( 4. května 2012 09:03 )

Plně automatizovana varna řízená computerem pro hodně velkou pivnici se da poridit kolem 3 mil Kč. Takže tam mozna soudruhovi z KGB někdo přihrál i dotaci? Je to hnus ten samet

jarypadlo ( 3. května 2012 15:25 )

A taky vím kterou hospodu obejít OBROVSKÝM OBLOUKEM.Aby majitel věděl co je medvědí/medveděvova/ služba.

jarypadlo ( 3. května 2012 15:23 )

VRÁNA K VRÁNĚ SEDÁ,SOUDRUH SOUDRUHA Z KGB SI HLEDÁ!Na zákonnost kašle,ústava ho nebere,stav státu-pod psa ale reklamního panáka dělá rád.Te.plej ša.šek,už mu to fakt vynechává nejen dole

cicavec ( 3. května 2012 10:24 )

Nepřeji si nic jinýho než to aby byl ještě aspoň deset let na hradě,ale MÍROV.

decathlonova-matka ( 3. května 2012 08:38 )

ten bolševickej dement,než skončí na Hradě,tak nás ještě stihne prodat Putinovi

Zobrazit celou diskusi