Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Čelní srážka vlaků: 125 zraněných!

Autor: Jaroslav Šimáček, ČTK - 
21. dubna 2012
20:17

Kolem 125 zraněných si nakonec připsala sobotní srážka vlaků v Nizozemsku. Nedaleko hlavního města Amsterodamu se čelně srazily dvě vlakové soupravy. Nechybělo mnoho a došlo k dalšímu vlakovému neštěstí. Řada cestujících hovoří o štěstí: Jako by se podruhé narodili. Zranění některých jsou fakt těžší, než se zdálo.

O srážce dvou osobních vlaků v Nizozemsku informovala agentura AFP, podle kterých je 125 lidí zraněných. Poranění však mohou většinou mluvit o velkém štěstí - mohlo to dopadnout ještě hůře a dle tamních médií vyvázli většinou s pohmožděninami a modřinami, jak hlásí nizozemský server Brabants Dagbland. U několika z nich jsou však zranění těžší a museli být letecky transportováni do okolních nemocnic.

Raněným na místě pomáhal houf záchranářů. "Uslyšela jsem obrovskou ránu. Vyběhla jsem vem a uviděla panikařící lidi," uvedla očitá svědkyně nehody pro agenturu Reuters a dodala, že místo havárie bylo během několika minut v obležení pracovníků záchranné služby.

Příčiny nehody se teprve prošetřují. K čelní srážce vlaků došlo mezi stanicemi Amsterdam-Sloterdijk a Amsterdam-hlavní nádraží.

Amsterodamská místní televizní stanice AT5 zveřejnila na své internetové stránce snímek z místa nehody, na kterém je patrné, že soupravy se naštěstí nestřetly ve velké rychlosti a strojvedoucím se podařilo srážku zmírnit. Oba vlaky totiž zůstaly na kolejích. Škody však vyčíslí až policejní vyšetřování.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi