Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Smrt kvůli dluhům: Muž se oběsil, žena uhořela

Vlevo je garáž, kde se muž oběsil. Vpravo je pak dům v jehož druhém patře našli hasiči jeho mrtvou manželku
Vlevo je garáž, kde se muž oběsil. Vpravo je pak dům v jehož druhém patře našli hasiči jeho mrtvou manželku  (Autor: Blesk - Jana Ulrichová)
Autor: ČTK, jos, Jana Ulrichová - 
18. dubna 2012
09:16

Báli se, že přijdou o střechu nad hlavou kvůli dluhům, které nasekal jejich homosexuální syn. Osmašedesátiletého Rudofla H. našli oběšeného v garáži v obci Zbyny na Českolipsku, Tělo jeho o tři roky starší ženy Gity pak pak leželo v prvním patře chalupy, která vyhořela.

Případ vyšetřuje policie, motivem byly pravděpodobně dluhy, které nasekal jejich syn.

"Zadlužil je jejich syn, vzal si půjčku a tu pak nesplácel, ručili mu domem, o který pak přišli. Paní byla navíc vážně nemocná," řekl pro Blesk soused starších manželů.

Další kamarád mrtvých manželů byl ještě mnohem sdílnější. "Jejich syn žije v Praze se svým přítelem. Nestýkal se s nimi, rodiče to špatně nesli, ale přesto je dokázal zadlužit. Pan Rudolf splátky podcenil, pomohl mu ale ještě jeho kamarád, který dům odkoupil a nechal je tam bydlet. Jenže i on se kvůli podnikání dostal nakonec do kolotoče dluhů a dům prodal svému věřiteli, ten manžele vyzval, ať se do pátku odstěhují. Měli jít bydlet k sestře pana Rudy do Turnova. Zdálo se, že jsou se svou situací smířeni. Pan Ruda dokonce včera slavil s přáteli svátek, jenže po letech mu zavolal syn. Co si povídali, nevím, ale rozrušil ho a muselo mu úplně přeskočit, vždyť on zabil i svého psa, kterého tolik miloval," popsal rodinnou tragédii pan Václav, který oba manžele dobře znal. V obci žili dlouho, domek postavil pan Ruda, aby měli kde bydlet...

Manželům nebylo pomoci

Požár byl na tísňovou linku ohlášen ve 02:21. "V době našeho příjezdu hořela i veranda rekreační chalupy, která byla od garáže vzdálená asi 30 metrů. Objekt byl hodně zakouřen. Hasiči provedli průzkum domu v dýchací technice a našli v něm starší ženu, kterou vynesli ven," uvedl velitel čety českolipských hasičů František Luňák.

Podle Lenky Markovičové ze zdravotnické záchranné služby nemohli přivolaní záchranáři manželům pomoci, žena se podle lékaře zřejmě udusila kouřem, pomoci nebylo ani muži. Lékař v obou případech jen konstatoval smrt. Podle Luňáka byl v objektu nalezen také mrtvý pes a tři kanystry s benzinem.

pp10 ( 19. dubna 2012 09:23 )

fesaku fesaku.....ty jsi tedy pekny pomatenec.....ovsem v jednom mas pravdu, ze kazdy strujce stesti sveho....ale znovu ti pripominam, ze zadny strom neroste do nebe, ani ten tvuj.....ale to stesti je take viklave.....

westak.cestak ( 19. dubna 2012 08:34 )

Jak nevlastní vinou? Vzal si půjčku? Vzal! Je svéprávný? Je!Takže si zato může sám. Já se během svého života setkal s různými lidmimi jako jsou celebrity, politici, úpěšní podnikatelé... kteří mohli rozhazovat peníze, a přesto že nejsem žádná socka, tak nikdy by mě nenapadlo si půjčovat jen proto abych se jim vyrovnal. Bu´d na to mám, nebo ne a tečka!

anka ( 19. dubna 2012 02:18 )

vasi znami plati dluhy za dospeleho syna, ktery nepracuje???????? a vam se to zda v poradku??????? a vy rikate, ze se dostal do toho nevlastni vinou?????????

stopvvvlade ( 19. dubna 2012 00:00 )

Podporte prosim iniciativu "Stop Vlade" na www.stopvlade.unas.cz Projevte prosim maly zajem a vuli zmenit pomery v teto zemi! Venujte 1 minutu nasi prezentci a podporte nas! Dekujeme a omlouvame se za irelevantni prispevek.

djaba ( 18. dubna 2012 23:11 )

Známí také platí dluhy za syna.Kluk se dostal do toho nevlastní vinou.Kamarády našel mezi místní smetánkou a aby se vyrovnal jejich životu ,půjčil si a pár neděl byl králem.Kamarádi se stali nekamarády a zajistili mu aby ho nikde nezaměstnali.Rodiče platí a díky jedné spořitelně se snaží alespoň jakžtakž žít.Nedivím se a chápu,dítě jsme si pořídili a jsme povinni se o něj postarat v dobrých i špatných časech.Snad jednou se syn postará i o ně a když ne tak nevím.

Zobrazit celou diskusi