Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Kvůli Janouškově nehodě čeká 6 policistů trest

Autor: Jaroslav Šimáček, ČTK - 
4. dubna 2012
13:38

Udělají na ně bu bu bu? Šestici policistů, kteří zasahovali u nehody kmotra Janouška, čeká trest. Informoval o tom pražský policejní šéf Martin Vondrášek. Jaké tresty je čekají? Vytahání za uši nebo jen důrazná domluva?

Pražská policie byla zkritizována kvůli řadě přehmatů při vyšetřování nehody Romana Janouška, který v březnu boural, přejel ženu a dal se na útěk před strážci zákona.

Při policejním zásahu byl sice Janoušek zadržen, ale poté ještě v den nehody propuštěn. Návrh na jeho vzetí do vazby nepadl. I přes zadržení navíc mohl pražský kmotr používat mobilní telefon a policisté se k němu chovali takřka kamarádsky.

Po počátečním tápání překvalifikovala policie Janouškův zločin za úmyslný a podnikateli hrozí 10 let. Trestní řízení s ním však zatím nezapočalo. Podle informací šéfa pražské policie Vondráška však bylo zahájeno kázeňské řízení se šesti zasahujícími policisty.

Policejní prezident Petr Lessy žádal po šéfovi pražských policistů Vondráškovi vyvození osobní zodpovědnosti a již dříve uvedl, že prověrka policejního postupu v tomto případě odhalila značná pochybení a "vysoce nestandardní" postup, kterým se zabývá i Generální inspekce bezpečnostních sborů.

Celá kauza už stála místo Lessyho náměstka Vladislava Husáka, u kterého se vyrojily spekulace o jeho propojení s Janouškem.

Případ Roman Janoušek - vše o lobbostovi a podnikateli čtěte na www.blesk.cz/lide/roman-janousek

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

gogo ( 5. dubna 2012 06:49 )

Šaškárna ... Kvůli Janouškově nehodě čeká 6 policistů trest ??? A co čeká proboha vysmátého darebáka Janouška ??? Pochvala ???

budybad ( 4. dubna 2012 20:51 )

Ze te to bavi krast nicky a nabizet blbiny! pozor muze to byt spam je to vsude pod jinyma nickama!!

budybad ( 4. dubna 2012 20:49 )

Jenom namestek je propojen? Vsichni jsou propojeni, ti mensi se boji o misto, bez kmotru by ho nedostali, a ti vetsi v tom jedou s nimi za uplatky ve forme dovolenych luxusnich, vypomoci se stavbou a s vyrizovanim ruznych veci. Prsticky maji vsude a tak neni problem zaridit vse treba i legalizovat cerne stavby a nebo stavet v parcich. Proste to co normalni obcan nikdy nebude moci.A my jsme a budeme bezmocni, pokud nebude schvalen zakon o prime odpovednosti za hospodareni se statnimi prostredky. A to nebude nikdy, prece si nebudou rezat vetev pod sebou!!

hofihofi ( 4. dubna 2012 19:58 )

Vysvetleni pro jeho kamarady, proc ho nenechali uteci.

hofihofi ( 4. dubna 2012 19:56 )

A TO VIS AZ TED?

Zobrazit celou diskusi