Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kmotři drží při sobě: Janouška od policie odvezl podnikatel Pašek

Roman Janoušek s kamarádem Paškem (vpravo): Kmotři drží při sobě i v těžkých chvílích, Pašek vyzvedl Janouška na policii
Roman Janoušek s kamarádem Paškem (vpravo): Kmotři drží při sobě i v těžkých chvílích, Pašek vyzvedl Janouška na policii  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: Jaroslav Šimáček, Kjos - 
4. dubna 2012
14:18

Roman Janoušek (43) se v budově policie v Praze na Pankráci po své nehodě, kdy úmyslně srazil ženu, příliš neohřál. Před stanicí na něj po výslechu čekal jiný z pražských podnikatelů, Luboš Pašek (47). Vlivní zkrátka drží při sobě.

Při odchodu z výslechu v pankrácké policejní stanici doprovází Janouška muž ve světle modré košili.

Jak se ukázalo, jde o jiného pražského podnikatele a Janouškova kumpána Luboše Paška. Opozornil na to web České pozice.

Jeho jméno je spojováno s řadou společností, ve kterých figuroval i Janoušek. A také s řadou pochybných zakázek, na které si (bezvýsledně) posvítila i protikorupční policie.

Video Roman Janoušek utíká a utíká - Policie ČR, Richard Veselý
Video se připravuje ...

Pochybné zakázky a Pašek vyšetřovaný kvůli korupci

Chodí spolu občas také na golf a jsou vlastně i sousedy - ve výčtu Janouškových nemovitostí je i vilka v Mělníku, která stojí hned vedle sídla řady Paškových firem. Jednou z nich je mimochodem i Found, a. s., kde předsedu představenstva dělá advokát Daniel Kučera, zeť ministra vnitra Kubiceho, který nedávno popřel osobní kontakty s Janouškem...

Vedle toho Janouška a Paška spojuje řada kontroverzních zakázek. Občas ne zcela přímo, lze však vypozorovat, že kmotři drží při sobě již řadu let.

Zakázka číslo jedna: Janouškova společnost Medea Kultur spolupracovala s VZP a vyinkasovala v letech 1993 až 1996 od státu desítky miliónů na protidrogovou kampaň. Janoušek jí spoluzakládal, nakonec však svůj podíl prodal kamarádovi Karlu Stejskalovi. Jejich kumpán Luboš Pašek několik let plní funkci marketingového ředitele Medea Kultur.

Zakázka číslo dva: Další pochybnou zakázkou byla v roce 2008 jedna z reklamních kampaní pro Lesy ČR. Stala se dokonce předmětem vyšetřování protikorupční policie. Opět se u ní vyskytuje Paškovo jméno. Stál totiž v té době v čele představenstva firmy Vade Retro, které byla dle Hospodářských novin přidělena od Lesů exkluzivní zakázka bez výběrového řízení.

Zakázka číslo tři: A do třetice kontroverzní zakázka, spojená s Paškem a Janouškem - tentokrát pro pražskou kliniku IKEM, kam dodávala firma Kardio Port, v níž figuroval Pašek opět v představenstvu, předražený zdravotnický materiál za bezmála dvě miliardy korun. Přestože společnost sídlí v Kladně, nechávala si korespondenci posílat do Janouškovy budovy Myšák Gallery ve Vodičkově ulici Praze. Vyrojily se proto spekulace, že dokumenty téhle velké zdravotnické zakázky spravoval sám Janoušek.

Případ Roman Janoušek - vše o lobbostovi a podnikateli čtěte na www.blesk.cz/lide/roman-janousek

 

 

miglandc ( 5. dubna 2012 12:33 )

Já si myslím že být tento mafianský marazmus v jiné zemi tak už vysí po stromech..

zada ( 5. dubna 2012 09:52 )

Protože nikomu nedovolí policajti volat, když tě "drapnou" !!!

zada ( 5. dubna 2012 09:46 )

Policajtský bossové jsou dosazeni kmotry, tak co by si "honili triko". Policajtských pěšáků se zbaví, když něco zvořou. Viz Janoušek a 6 policistů mimo službu.

zada ( 5. dubna 2012 09:44 )

HJá se taky probouzím a myslím si, že jsem ve špatným filmu

gogo ( 5. dubna 2012 08:46 )

reklama, reklama, reklama... trapné ...

Zobrazit celou diskusi