Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Česko čeká obří demonstrace: 21. dubna vyrazí do ulic odbory

Šéf odborářů Jaroslav Zavadil hodlá na 21. dubna svolat velkou demonstraci
Šéf odborářů Jaroslav Zavadil hodlá na 21. dubna svolat velkou demonstraci  (Autor: ČTK, archiv Blesku)
Autor: ljš - 
19. března 2012
13:38

21. dubna čeká Česko podle všeho obří demonstrace. Už v těchto dnech vyrazily na několika místech republiky do ulice tisíce lidí, kteří jsou nespokojeni s vládní politikou, teď se ale k protestům hodlají připojit i odboráři.

"Chceme se postavit do čela všech těch iniciativ, které protestují proti vládním reformám," řekl iDNES.cz šéf odborů Jaroslav Zavadil. Podle něj by měla vláda buď okamžitě zastavit asociální reformy, nebo podat demisi. Odboráři tak chtějí sjednotit jednotlivé skupiny, které protesty organizují v současné době (ProAlt, Holešovská výzva a další), do jedné velké demonstrace.

Svou vlastní akci už naplánovali zdravotnické odbory, které budou protestovat 27. března. Jejich kolegové ve školství šli ještě o krok dál, když v minulém týdnu vyhlásili stávkovou pohotovost.

Odbory kritizují především zvyšování DPH, nekvalitní důchodovou reformu a zvyšující se nezaměstnanost. Vláda by podle nich měla schodek rozpočtu nejprve stabilizovat a teprve potom se ho snažit snížit.

akeem ( 20. dubna 2012 18:13 )

Pepíčku, dej se k odborům udělají z tebe bosse !! Pepíčku, jsi hloupý ? Máš jen 6 tříd ? Neumíš moc počítat ? Myslíš ža Amerika je v Indii ? Nevadí ! Pepíčku jsi "Vyžírka" a "Nemakačenko" ? Vůbec nevadí ! ! ! ..... Pepíčku ty máš přece jiné přednosti. Jsi hulvát, chováš se jako prase a také umíš hodně křičet !....Pepíčku, dej se k odborům, udělají z tebe bosse.... Dostaneš krásný oblek, luxusní limuzínu, jen musíš dbát ma to, aby sis na stávky a demontrace vždy oblékl špinavý a vytahaný svetr. Víš, to, aby tě lidi měli rádi.......A Pepíčku pokud budeš poslouchat své šefíky z Lidového domu, pokud budeš umět ve správnou chvíli přivírat oči, budeš-li jim správně podkuřovat a připravíš-li jim několik stávek a demonstrací určitě se ti to vyplatí. Věřím, že socialistě tě prosadí třeba do Evropského parlamentu..... Ne Pepíčku to myslím nevadí, že nejsi "estebák". ......Nebo tě třeba nacpou alespoň do senátu, možná i z tebe jednou bude předseda senátu?? Pepíčku , tak se dej na Bosse a nezapomeň, snaž se, podkuřuj, zavírej oči !!

japome ( 12. dubna 2012 05:21 )

vladimir1950 ( 20. března 2012 14:04 )

Odboráři jako vždy s křížkem po funuse..Taky moc nevěřím v masovost protestů, bossy odborů moc nemusím, hlavně ne Zvadila. To už je mi bližší Dušek. Byl jsem na akci Holešovské výzvy, která, ač naivní, vyšla ze skutečné naštvanosti lidí. Pokud se nepodaří sjednotit jednotlié protestující skupiny, nebude mít akce odborů efekt. Na shození současné vlády nevěřím, dokáže nám všem ještě pořádně zkomplikovat život.Když už nic jiného, tak zvýšením DPH a odsunem platnosti nových zákonů na novou vládu. Až po ní přijde Sobotka, bude mít co napravovat..

hugu ( 19. března 2012 22:04 )

Celá politická reprezentace není nic jiného než vzorek společnosti,z Marsu nespadli.Celý problém je ztráta konzervativních hodnot,co má hodnotu menší než 5 000 se nedá ukrást,uděláme zákon proti praní špinavých peněz a zároveň připustíme do veřejných soutěží majitele anonymních akcií,dobrá životní úroveň se dá zajistit větším počtem dětí za předpokladu,že se nepracuje,lhát už je také normální atd..

gevi ( 19. března 2012 20:54 )

Moc nevěřím v nějakou masovou účast. Zavadilův papalášský obličej by mě - pokud bych snad o účasti uvažoval, jakože nikdy - by mě spolehlivě odradil. To má být akce na podporu budoucího volebního vítězství ČSSD, o tom není pochyb. Ale kolik lidí si skutečně přeje, aby znovu vládl slabý nemrcouch Sobotka a znovu zvýšil státní dluh a stovky miliard? Je to 30% lidí? Proč by měla vláda padat vždycky, když se nějaké skupince znelíbí? Já vím, namítnete, že 80% lidí není spokojeno s vládou. Ale to se říká a když dojde na účast na akcích, nikdo nepřijde. Odbory musí parazitovat na nespokojených lidech. Musí ukázat, že jsou k něčemu dobré. Ale to by se musely distancovat od ČSSD, což není možné. No možná se tentokrát sejde třicet tisíc lidí, možná se stane neskutečné a vláda padne. Pak nás čekají volby, které by opět dopadly skoro nerozhodně. Asi by byl premiérem Sobotka, což není objektivně vzato moc dobrá perspektiva. Ale samozřejmě, lidé mají v demokracii právo demonstrovat, mají právo útočit na vádu a nikdo jim to nemůže zakazovat.

Zobrazit celou diskusi