Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Emma a její kamarádky: Všechny jsou mrtvé!

Autor: Lucie Šulcová - 
16. března 2012
08:25

Čtyři dívky, čtyři nejlepší kamarádky. V autobuse smrti si sedly vedle sebe do přední části vozu a to se jim stalo osudným. Ani jedna z holčiček se domů ke svým rodičům už nevrátí, tragickou nehodu nepřežily...

"Čekám a snažím se doufat, že někdo zavolá a řekne mi, že se stala hrozná chyba. Že moje holčička stále žije," říká otec Emmy Johan Molemans. Padesátiletý elektrotechnik zůstal doma ve vesničce Lommel se svými dvěma syny (10 a 20), zatímco jeho žena se vydala na cestu plnou utrpení do Švýcarska.

Emma podle svého otce zemřela tak, jak žila: se svými nejlepšími kamarádkami. "Byly nerozlučné. Se svou sestřenicí Emily Emma vyrostla, Emmu a Eline potkala ve škole. Všechno dělaly společně," vzpomíná její otec.

Poslední dopis

Emma zemřela v úterý pozdě v noci na švýcarských hranicích. Ve čtvrtek ráno ale dorazil do domu Johana Malemanse záblesk života. Ve schránce objevil dopis od své dcery.

"Ahoj všichni doma! Dneska jsem jezdila na vleku. Můj instruktur je tak milý! Už jsme taky byli na túře. Pak jsme sáňkovali na igelitových pytlích. Večer zpíváme písničky. Je to tu krásné," napsala Emma.

Poslední slova už ale její otec čte zlomeným hlasem a se slzami v očích: "Strašně moc mi chybíte," končí totiž Emma svůj dopis. Slova, která by za normálních okolností byla milá, ale obyčejná.

"Když jsem ten dopis ráno vytáhl ze schránky, byl to pro mě hrozný šok. Ale je hezké o Emmě zase slyšet a vědět, že poslední dny svého života si tak užila," říká zničený otec.

Emmin malý bráška Sam (10) si jako každé malé dítě nedokáže pojem smrt vysvětlit. Nedokáže  pochopit, že se jeho sestřička už nikdy nevrátí. "Emma se probudí a vrátí se domů," utěšuje svého zoufalého otce.

mortis69 ( 17. března 2012 05:28 )

Ta první fotka je fakt brutální.Otisknout jí je hyjenyzmus nejvyššího ražení

e.44 ( 16. března 2012 19:05 )

zkrat, valím oči, ta diskuse je zase otevřená

e.44 ( 16. března 2012 16:38 )

Máš pravdu, že pokud rodina skutečně cítí ochromující smutek ze ztráty dítěte, těžko si k tomu pozve bulvár. Ale na druhou stranu, bulvár mnohdy právě toho ochromení a neschopnosti v takových situacích normálně myslet a jednat, využije a do rodiny se vetře. Jde vlastně o sprosté zneužití situace truchlících a když neni na blízku někdo, kdo by s nima dokázal vyrazit dveře, tak jim to projde. V tom prvním šoku se lidé prostě něčemu takovému nedokážou ubránit. Některé věci proto mohou být autentické, i když přibarvené, nebo jinak upravené a rozhodně získané podlým způsobem.

dfghjk ( 16. března 2012 15:34 )

To je od tebe hezké, že jsi si na něho vzpomněl, ale měl bys i jindy, například když v Americe spadle letadlo do řeky a všichni z toho vyváznou se zdravou kůží. A ne jenom říct: no co, měli štěstí.

dfghjk ( 16. března 2012 15:23 )

Dík za uvedení na správnou míru, ale když už máš chuť hledat v tom pravdu, tak bych si dovolil malinko v tom pokračovat. Jsem si jist, že do té rodiny nepřizvali ani žádného místního bulvárního novináře, takže nějaké přebírání informaci se taky nekonalo. Celé to je nejspíš naprostá smyšlenka, využívající známý fakt, že došlo k tragické havárii s velkým počtem obětí. Zbytek je sra čka, vzešlá z novinářovy představy jak zaujmout a dosahovat sledovanosti. A to jsou indiskrétnost a hra na city. Tím neříkám něco takového zakazovat! Ale mělo by se všem takovým přikázat, že hned pod názvem by mělo stát: Mezi pravdou a lží neděláme rozdílu.

Zobrazit celou diskusi