Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Horor v tunelu: Dvě zraněné děti ještě nebyly identifikovány

Autor: Lucie Šulcová - 
14. března 2012
18:01

Hrůzné okamžiky zažívají rodiče dětí, které byly na palubě belgického autobusu smrti, který havaroval u švýcarských hranic. Někteří z nich stále neví, zda jsou jejich děti na živu. Ze 24 přeživších školáků bylo dosud identifikováno 22. Obě neznámé děti jsou v kómatu.

Identifikace obětí nehody je podle švýcarských médií velmi složitá, nepřežil totiž nikdo z učitelů, kteří znali přesný seznam cestujících. Zranění školáci byly ve velkém šoku a byly navíc převezeni převezeni do několika různých nemocnic. Identifikace tak byla zpočátku velmi chaotická. Rodiče, kteří se shromáždili před jejich školami, tak dlouho čekali na ortel o dalších osudu svých dětí.

Podle záchranářů byla těla dětí a dospělých, kteří nehodu nepřežili, velmi zohavená a pohled na přední část autobusu byl hrůzný. Totožnost mrtvých tak budou muset potvrdit až testy DNA.

Video  Děsivá nehoda autobusu ve Švýcarsku  - INT, foto: Reuters
Video se připravuje ...

Mnoho dětí, které havárii přežily, utrpělo velmi vážná zranění. Byly převezeny do několika nemocnic a jejich identifikace tak probíhala velmi pomalu. Podle deníku Blick.ch s lehčími zraněními přestáli nehodu pouze školáci sedící v zadní části autobusu. Několika málo z nich se bezprostředně po nehodě podařilo zavolat domů rodičům přímo z autobusu. Ti se většinou okamžitě vydali do Švýcarska.

Ještě 17 hodin po tragédii nebylo identifikováno osm přeživších a mezi rodiči tak panovala velká nejistota. Čekali na krutý ortel, zda mají naději, že jejich dítě přežije, nebo jeho život vyhasl přímo na místě tragédie.

Podle posledních informací nebyly dosud identifikovány pouze dvě ze tří dětí, které leží v kómatu v bernské a lausannské nemocnici. Mají vážná poranění mozku a hrudníku a jsou nadále v kritickém stavu.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi