Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Na Lounsku vykolejil po nárazu do kamionu rychlík

Autor: uá, ljš, ČTK - 
29. února 2012
15:16

V Podbořanech - Kašticích na Lounsku dnes odpoledne vykolejil rychlík. Stalo se tak po srážce s nákladním autem na železničním přejezdu. Ve vagónu bylo v době nárazu 28 lidí, deset z nich utrpělo lehčí zranění.

"Nehoda byla oznámena ve 14:16, na místo vyjelo několik hasičských jednotek," řekl mluvčí Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje Lukáš Marvan.

Rychlík mířil z Plzně do Chomutova. Když projížděl přejezdem v Kašticích, narazil do jeho druhého vagónu kamion. Tento vagón pak vykolejil a převrátil se na bok. Asi dvacet lidí bylo zraněno naštěstí většinou lehce. Náhradní dopravu cestujících zajišťují autobusy.

Video  Na Lounsku vykolejil po nárazu do kamionu vlak  - Jana Ulrichová
Video se připravuje ...

Na místo musel také přiletět vrtulník. Informace o tom, že transportoval do nemocnice řidiče kamionu, se ale nepotvrdily. Ten by měl být nyní ještě na místě vyslýchám policií. Letecky však byla do nemocnice převezena jedna z cestujících, která si stěžovala na bolesti hrudníku.

Podle informací Blesk.cz řidič kamionu tvrdí, že světelná signalizace na přejezdu nefungovala. To však policejní vyšetřování pravděpodobně nepotvrdí, protože světla byla po nehodě v provozu. Řidiče tak zřejmě oslnilo slunce a signalizace si nevšiml.

katylassas ( 29. února 2012 18:08 )

teda ne nic extra závažného ...

katylassas ( 29. února 2012 17:57 )

V Kašticích už žádní pokladní, výpravčí, výhybkáři atd. nejsou, je to nádraží, které už nefunguje min 3 roky, pouze se projíždí. Každopádně, je velký štěstí, že se nikomu nic nestalo

katylassas ( 29. února 2012 17:57 )

V Kašticích už žádní pokladní, výpravčí, výhybkáři atd. nejsou, je to nádraží, které už nefunguje min 3 roky, pouze se projíždí. Každopádně, je velký štěstí, že se nikomu nic nestalo.

taruf ( 29. února 2012 17:52 )

Ten se z toho vykecá-už jenom podle toho čísla auta !!

rescarot ( 29. února 2012 16:55 )

Nevím kdy jsi jel naposled vlakem, ale tomu co jsi napsal by se chtělo člověku smát. Závoráři a výhybkáři jsou prakticky zrušeni, o tom že by v jedné soupravě jezdili 3 průvodčí se nikomu nezdálo už hezky dlouho.. Ano dá se šetřit to nepochybně, jenže na úplně jiných místech človíčku nerozumný.. Ostatně pokud chceš vidět průvodčí v každém voze, jel by jsi se projet právě v Jančurově soupravě kde je to naprosto běžné (jen to nejsou průvodčí ale stevardky)a já osobně si myslím že i správné. Jenže pan Jančura nemusí živit generální ředitelství ČD a další příživníky a to je ten rozdíl, chápeš to??

Zobrazit celou diskusi