Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

2. kolo hlasování startuje: Vystřelíte Remka na Hrad? Stačí kliknout...

To jsou noví kandidáti v anketě Blesk.cz. Koho si zvolíte vy?
To jsou noví kandidáti v anketě Blesk.cz. Koho si zvolíte vy?  (Autor: čtk, foto Blesk)
Autor: Jiří Fabián, Oldřich Tichý - 
17. února 2012
05:00

A pak že je politika v Česku všemi placená nuda! Přes sto tisíc lidí, kteří dali svůj hlas jednomu z prezidentských kandidátů v anketě serveru Blesk. cz, potvrdilo opak. Čtenáři si tak svým neskutečným zájmem řekli o druhé kolo hlasování!

To první skončilo včerejší půlnocí zdrcujícím vítězstvím Jana Fischera. Jenže mezitím se začalo mluvit o dalších hradních adeptech a vy jste si začali hromadně psát o další jména. Může například nejvyšší ústavní funkci převzít po manželovi manželka Livia? A co takhle kosmonaut Remek, nebo svérázný senátor Kubera se svým návrhem na zrovnoprávnění koček a psů? Také z politických stran znějí různá jména. Sociální demokraté hovoří o Jiřím Dienstbierovi, část ODS o Evženu Tošenovském.

Vezme český trůn Livia po Klausovi?

Remek Remek | ČTK, Foto Blesk
Kromě kandidátů, o nichž se mluví víceméně vážně, problesknou sem tam nekonečnou houštinou internetových stránek a politických kuloárů další jména. Alespoň některá z nich si stojí za to připomenout. Jako kandidát komunistů byl několikrát zmíněn první český kosmonaut a europoslanec Vladimír Remek. Pamatujete si ho podle toho, že z kosmu nedal dohromady jedinou větu, v níž by několikrát nezopakoval všeříkající "ééééé".

Miroslav Vacek Miroslav Vacek | ČTK, Foto Blesk
Dalším kandidátem KSČM by mohl být komunistický armádní generál Miroslav Vacek. Spolupracoval s vojenskou kontrarozvědkou, která byla součástí StB.

Tošenovský Tošenovský | ČTK, Foto Blesk
Někdejší moravskoslezský hejtman a europoslanec Evžen Tošenovský (ODS) tvrdí, že ho spolustraníci oslovují, aby kandidoval. Prý to zvažuje. Nejste-li ze severní Moravy či z ODS, nejspíš ho neznáte.

Lidovci (to je ta pidistrana, která sní o tom, že se ještě někdy vrátí do Parlamentu) mluví o tom, že navrhnou Zuzanu Roithovou. Když jim to odmítl Petr Pithart, nikoho jiného už nemají.

Klausová Klausová | Foto Blesk

Úvahy o kandidatuře Livie Klausové, které na vás z internetu také mohou vypadnout, jsou pak víc než cokoliv jiného především ukázkou toho, že na síti lze skutečně najít sebevětší nesmysl. I když představa je to zajímavá...

Kubera Kubera | ČTK, Foto Blesk
Tajný tip: Ideálním hradním pánem by byl teplický primátor a senátor Jaroslav Kubera (ODS). Kupodivu má i po letech v politice normální názory a navíc je umí prodat s vtipem. Jako když nedávno navrhl zrušit poplatek za psy s tím, že by měli být zrovnoprávněni s kočkami. „Za kočky se také neplatí, přestože běhají, kde chtějí,“ vysvětlil.

 

blooroses ( 18. února 2012 19:55 )

Jenom blbec může napsat, že fakta jsou kamufláž. Lež by byla kamufláž, fakta nikoliv. Tak než sem zase začneš něco psát, tak si dojdi s mozkem na generálku. Do tý doby raděj mlč. NAZDAR

valenta008 ( 18. února 2012 16:24 )

Ještě dodávám, že předešlý přísp. jsem myslel jako souhlas s selmoulitou,která dosud psala na rozdíl od tebe slušně a chtěl jsem se připojit k jejímu NAZDAR, což znamená,že s tebou také končím.

valenta008 ( 18. února 2012 16:12 )

Ta tvoje fakta a argumenty jsou jen kamufláž a snaha vymytého mozku něco vnucovat druhým. Raději si oprav chyby nebo vrať vysvědčení z Pomocné školy, kterou jsi zřejmě absolvoval.To jenom jako odpověď na tvé urážky.A teď ještě jednou NAZDAR což znamená, že s tebou končím.

blooroses ( 18. února 2012 13:02 )

Mě bylo hned jasný, že jseš stejná líná neschopná uštěkaná nula, co si stále jenom na něco hraje, přesně jako on. Nemusela si to ani dokazovat Všechno co jsem napsal je podloženo fakty, jenom ty seš líná si to najít, tak jenom tupě prudíš, což ti nikdo, kdo ví, nikdy nemůže žrát. No schválně hledej a vyvrať mi pomocí důkazů, že Fischer je bývalý komunista, že zničil několik lidí, co se před ním jenom zmínili o jeho bývalé stranické příslušnosti nebo jeho židovském původu, že byl odvolán z ČSÚ předsedkyní M. Bohatou pro nedostatky v manažerské práci a chyby a neschopnost při přípravě sčítání lidu 2001 (jeden z jeho debaklů, kdy ses náhodou chtěla snažit dál, můžu dodat dalších 8 ověřených), a až si tohle zvládneš ověřit, ještě ti sem můžu hodit seznam smluv, co podepsal a jimiž připravil stát o miliardy, ale nachci tě hned přetěžovat

selmalita ( 18. února 2012 09:37 )

Meleš ty.Nikdo netvrdí,že RP psalo pravdu, ale prosťáčci mu věřili.Navíc šířilo podobně jako ty demagogii a dáváš si opravdu záležet.Píšeš dlouhé nic neříkající kecy bez jakýchkoliv faktů jako odpověď na názor vyslovený na základě posuzování jednání p.Fischera v době jeho premierské funkce.Toť vše a pokud tě to znovu vyprovokuje k sáhodlouhým pomluvám, je to tvoje věc a tvůj čas a pokud to někdo bude číst jistě si porovná kdo říká svůj názor a kdo tady jen blábolí.NAZDAR.

Zobrazit celou diskusi