Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Kamion zcela rozpáral osobák, řidič zemřel

Autor: Slávka Červená - 
14. února 2012
14:29

Pondělí třináctého se černě zapsalo ve Zlínském kraji. Brzy ráno zemřel po nárazu do stromu mladík (24), v podvečer těžce zranila hocha (20) trhavina a večer kamion doslova rozpáral osobní vůz, ve kterém zemřel řidič (32).

Poslední tragedie se odehrála v nechvalně nehodami proslavených Buchlovských horách na silnici I/50.

Nedaleko motorestu Samota, ve směru na Brno, nevládl řízení slovenský šofér nákladní soupravy Scania s tahačem. „V klesání dostal v jedné ze zatáček smyk a přejel do protisměru. Tam se návěs střetl s volkswagenem passat. Hrana návěsu s nákladem železného překladu rozpárala celé vozidlo a utrhla celou jednu stranu. Řidič (32) ze Zlechova, který se vracel domů, byl na místě mrtvý a uvnitř zůstal zaklíněný,“ upřesnil mluvčí hasičů Ivo Mitáček. Dopravní omezení trvalo několik hodin.


rudyptak48 ( 14. února 2012 20:55 )

Někteří řidiči kamionů se chovají jako hovada. Přednost v jízdě jim nic neříká. Měli by si uvědomit, že nejsme ve válce, a že nesedí v tanku.

naidka ( 14. února 2012 15:29 )

Žádné Buchlovské hory neexistují, když tak Buchlovské kopce. V létě je to ráj motorkářů, je tam pěkná široká silnice, samé stoupání a klesání, táhlé zatáčky, které taky pěkně vynášejí. Ale v zimě se tam údržba silnic moc nepředře, pak to tak dopadá.

lenuschka ( 14. února 2012 15:06 )

Uprimnou soustrast rodine... Tak mlady clovek a zemrel zcela nevinne na ceste domu.

Zobrazit celou diskusi