Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Nehoda u Jihlavy: Linkový autobus najel do odbočujícího náklaďáku

Autor: čad - 
26. ledna 2012
10:28

Vážná dopravní nehoda linkového autobusu a nákladního automobilu zablokovala ve čtvrtek ráno příjezd k Jihlavskému tunelu na okraji města. Řidič (37) nákladního automobilu nedal přednost projíždějícímu autobusu ve směru na Pelhřimov. Řidič (57) autobusu jedoucí po hlavní silnici už nestačil vozidlo dobrzdit a narazil do zadní části odbočující nákladní soupravy.

"V autobuse utrpěl středně těžká zranění jeho řidič, který byl záchranáři převezen do jihlavské nemocnice. Jedinná čtyřicetiletá cestující, která se v tu chvíli v autobuse nacházela byla ošetřena na místě nehody," řekla Blesku mluvčí jihlavských policistů Jana Kroutilová. Řidič náklaďáku vyvázl bez zranění.

Škodu na zcela zdemolované kabině autobusu policisté odhadli na 300 tisíc korun. Ti také na místě kyvadlově do odstranění následků nehody řídili dopravu. "Z přívěsu nákladního vozidla po nárazu spadl na komunikaci kontejner. Na samotném vozidle byla odhadnuta škoda na 50 tisíc korun. Nyní na místě dopravní policisté zjišťují míru zavinění obou řidičů," dodala policejní mluvčí.

marie60 ( 26. ledna 2012 11:23 )

Ach to Jihlavsko.Včera opilá baba zrovna zrána si to napálí do vlaku a ted´ zas tohle. Je toho však víc. Hlavní věc, že nikdo nezemřel.

marie60 ( 26. ledna 2012 11:22 )

Ach to Jihlavsko.Včera opilá baba zrovna zrána si to napálí do vlaku a ted´ zas tohle. Je toho však víc. Hlavní věc, že nikdo nezemřel.

dfghjk ( 26. ledna 2012 11:08 )

Je třeba konečně skončit se zažitou, ale nezákonnou a diskriminační praxí, že se běžné silniční preventivní kontroly konají pouze u osobáků, motocyklů a kamionů, a začít ji provádět u všech účastníků silničního provozu tzn. nejen autobusů, ale i trolejbusů, tramvají, cyklistů, chodců atd. Nevím, proč by si policie nemohla např. občas stoupnout k přechodu a někomu z přecházejících dát "dýchnout" a tak podobně. Vždyť z tohoto i ze stovek jiných článků je vidět, že nehody se nevyhýbají nikomu a někdy jsou to opravdové masakry viz různé autobusy a trolejbusy smrti o kterých se píše zde v Blesku.

Zobrazit celou diskusi