Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Kus ledu z kamionu málem zabil protijedoucího řidiče

V Plavech na Jablonecku zasáhl osobní automobil kus ledu, letící z protijedoucího kamionu. Řidiče s těžkými poraněními převezli do Liberecké nemocnice. Ovšem až poté, co ho vyprostili zasahující hasiči z jeho zdemolovaného vozu
V Plavech na Jablonecku zasáhl osobní automobil kus ledu, letící z protijedoucího kamionu. Řidiče s těžkými poraněními převezli do Liberecké nemocnice. Ovšem až poté, co ho vyprostili zasahující hasiči z jeho zdemolovaného vozu  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: simao, ČTK - 
13. února 2012
20:03

Podezření na zlomeninu spodiny lebeční. Tak vypadá lékařská diagnóza u muže (30), jehož auto zasáhl těžký, padající led ze střechy protijedoucího kamionu. Nehoda se na severu Čechu odehrála v pondělí odpoledne. Kromě řidiče jsou zraněny obě jeho spolucestující. Kamioňák z místa nehody ujel.

V Plavech na Jablonecku dnes došlo k dramatické dopravní nehodě. Velký kus ledu spadl z kamionu přímo na protijedoucí osobní auto, které totálně zdemoloval.

Část ledu však proletěla i čelním sklem a zranila všechny tři cestující. Nejvážněji řidiče vozidla (30), který byl do Liberecké nemocnice převezen s podezřením na vážnou zlomeninu lebky.

Jeho dvě spolucestující (22 a 38) utržily naštěstí jen drobnější zranění a z auta vystoupily po svých. "Zraněného zaklíněného muže museli z vozu zachránit hasiči, " prozradil pro ČTK mluvčí zasahujícího tanvaldského sboru Tomáš Průcha.

Řidič (polského?) kamionu z místa nehody ujel

Policisté nyní pátrají po řidiči kamionu, který si řádně neuklidil svůj kamion a přivodil tak vážnou dopravní nehodu. A co hůř, z jejího místa ujel.

"Kamion nezůstal na místě a pátrá se po něm," potvrdila mluvčí jablonecké policie Ludmila Knopová. Byl nejspíš z Polska a pokračoval ve své trase směrem na Tanvald. Policii se ho však zatím vypátrat nepodařilo.

johnypp ( 14. února 2012 18:03 )

jelikos se mi to osobne dotyka nemohu byt zcela obektivni ale myslim si ze us mel dost casu a informaci aby se prihlasil vim ze soferi to nemaj jednoduchy ale co ti kterym neco spusobi ti nyni doufaji ze vsichni budou zdravi a maji ho pravem za gaunera myslim si ze kdybi se prihlasil vsem by pomohl proto ze policie a ani pojistovna se k postizenym nebude chovat bez vinika korektne a ani jim nevijde vstrict.Proto zadam vsechny kdo by mohli pomoct najit ten kamion at to udelaji.Protoze dneska budem vsichni stastni kdyz vsicni budou zdravi ale kdo potom pomuze veskere skody nahradit a to nemyslim jen financni Vsem se nam to muze stat ale slusni lide se k svim omylum prihlasi krome zivota jde vse nahradit tak prvorade si preji aby vsicni byli zdravi a to doufam si preji i ti kteri chteji omlouvat ridicovu nezodpovednost . Dekuji

Matos7 ( 14. února 2012 10:29 )

jednou až takový prase pojede ve svém osobáku,by ho měl sestřeli jeho kolega prasák

Matos7 ( 14. února 2012 10:29 )

jednou až takový prase pojede ve svém osobáku,by ho měl sestřeli jeho kolega prasák

hofihofi ( 13. února 2012 21:46 )

Kde jsi sebral tu hovadinu, ze nesmi na strechu sveho kamionu? Kazdej kamionak ma vevnitr zebrik, aby se tam dostal, navic se tam bezne leze z kabiny ridice, hup na strechu kabiny a hup na naves, ten spojler na strese kabiny se da sklopit, nebo obejit, nekde jsou za kabinou uzke zebricky pevne. Proste se tam dostanes, kluci se tam nechavali vysazovat nakladacema, nebo z mensich kamionu, neni problem. Existuji i pricne ometace strech

Slavek ( 13. února 2012 21:11 )

Ono se to hezky rekne, ale on na tu strechu nesmi, co ma tedy delat? Jeste jsem u nas nevidel rampy pro kontrolu strech kamionu. Tim ho neomlouvam, jen debatuju.

Zobrazit celou diskusi