Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Oblačno 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Norská bestie Breivik: První fotky po masakru

Autor: ČTK, oj - 
6. února 2012
14:22

Norský atentátník Anders Behring Breivik (32) požaduje okamžité propuštění z vazby. Muž, který loni v červenci zabil v Oslu a na ostrově Utöya 77 lidí, dal také poprvé souhlas s focením v soudní síni. Vraždění bezbranných dětí označil za preventivní útok proti vlastizrádcům.

"Nesouhlasím s uvězněním. Žádám, abych byl okamžitě propuštěn," prohlásil dvaatřicetiletý Breivik na soudním přelíčení, kde se rozhoduje o prodloužení jeho vazby. Podle agentury AP se očekává, že mu soud vazbu prodlouží až do 16. dubna, kdy by měl začít soudní proces.

Pravicový extremista Breivik 22. července odpálil bombu před vládním komplexem v centru Osla a na ostrově Utöya střílel na účastníky mládežnického tábora. Zabil 77 lidí.

Ke spáchání útoků se již dříve přiznal, odmítá ale trestní odpovědnost. Tvrdí o sobě, že je velitelem organizace, která se snaží svrhnout evropské vlády a nahradit je jinými, které budou vypovídat z Evropy muslimské přistěhovalce.

Dnešní soudní přelíčení sleduje asi stovka příbuzných obětí loňského masakru. Jednání soudu získalo také velkou pozornost médií, protože na rozdíl od předchozích přelíčení dal Breivik souhlas s tím, že ho je možné fotografovat a natáčet.

sabartnok ( 7. února 2012 05:22 )

divím se jen, že ho nezastřelili už na té Utoye. Byl by klid a daňoví poplatníci by ušetřili výdaje, soudy by nemusely zasedat a trávit s debilem zbytečný čas, co taky stojí peníze. "člověk" jako Breivik si nezaslouží nic, ani to nejstrašnější a sebedelší vězení. Je to zrůda.

dvix ( 6. února 2012 19:47 )

Proboha dyt zabil 77 lidi prevazne deti.. jak dlouho se s nim jako chteji piplat? nemel by byt uz nahodou davno po smrti ? nic jinyho si nezaslouzi.. On se jeste bude fotit a usmivat.. mam dost.

brekekesalami ( 6. února 2012 18:31 )

nakonec z něj bude celebrita, ne...kam ten svět spěje

sitarista ( 6. února 2012 14:55 )

vypadá až moc dobře, dietka by mu jen prospěla, je vyžranej jak hovado

makmark ( 6. února 2012 14:51 )

má defekt na pravé mozkové polokouli - jakékoliv city nejsou nevyvinuty. Tyhle lidi se nedají převychovat. Sexuální násilníky vykastrují. Tohohle? Odstřelit.

Zobrazit celou diskusi