Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Poslanec Huml: Mašínové a Breivik jsou to samé!

Autor: jos, evakk - 
3. září 2011
14:38

Stanislav Huml, který byl vyloučen z poslaneckého klubu Věcí veřejných a nyní působí jako nezařazený poslanec, na svém facebookovém profilu srovnává odbojářskou skupinu bratří Mašínů s norským vrahem Breivikem. "Z právního hlediska nevidím rozdíl," tvrdí Huml.

Stanislav Huml na svůj facebookový profil vyvěsil pět bodů, ve kterých srovnává politicky motivované zabíjení bratrů Mašínů a vraždění norského vraha Anderse Behringa Breivika, který usmrtil 77 lidí. Mašínové svůj boj zdůvodnili nenávistí ke komunistům, Breivik pak sám sebe označil za bojovníka proti muslimům.

Toto pověsil Huml na svůj profil:

Norský střelec zavraždil civilisty s poukazem na to, že se subjektivně cítil být ve válce se společností, která se vydala špatným směrem.

Mašínové zavraždili civilisty s poukazem na to, že se subjektivně cítili být ve válce se společností, která se vydala špatným směrem.

1) V Norsku se tomu říká terorismus, u nás odboj.

2) Norské oběti jsou oplakávané, české oběti nikoho nezajímají.

3) Norský střelec je označován za monstrum, Mašínové za hrdiny.

4) Norský střelec myslel svůj boj vážně, Mašínové, sotva se prostříleli na Západ, začali žít pohodový život a boj s komunismem ukončili.

5) Norský střelec dostane nejtěžší trest, Mašínové vyznamenání od Ultrapravicové vlády.

A jedna shoda:

Norský střelec i Mašínové řekli, že by to udělali znovu.

Co k tomu Huml uvedl?

"Kdybych s tím nesouhlasil, tak to na svůj profil nedám. Z právního hlediska je to (čin Breivikův a Mašínů, pozn. red.) srovnatelné, víc k tomu nepovím," uvedl v sobotu pro Blesk.cz Huml.

JAK VIDÍTE ČIN BRATRŮ MAŠÍNŮ VY? NAPIŠTE NÁM TO DISKUZE!

Sanchin ( 28. srpna 2019 00:48 )

Na to Vam nikdo neodpovi, protoze Masinove nikomu nepomohli a to ze zavrazdili malemu klukovy tatu je vubec nezajima ! To nebyl zadny odboj, kdyby si aspon vybrali nejakeho vladniho cinitele, jako parasutisti Heydricha !

vivald ( 12. srpna 2012 08:03 )

Názoru soudruha Humla se nedivím!Vždyť Mašínové bojovali proti komunistům a jejich přisluhovačům!Tak je jasné že Humlovi zabili jeho souputníky!Divím se že se neohradil proti tomu že komunisti popravili 280 lidí zabili dalších 3000 v komunistických lágrech a pronásledovali 250 000 lidí!!! To ale asi byla jenom propaganda ! Brožovou-Polednovou jsme si asi taky vymysleli !!!A ty názory o okrádání jsou taky mimo obraz ! Komunisti ukradli v teto zemi Všechno a Všem !!!

tyrkys ( 22. listopadu 2011 11:01 )

protekce se píše.

rezacek ( 27. října 2011 13:19 )

Mezi Mašíny a Breivikem je jeden podstatný rozdíl: Breivik své oběti neokrádal.

kung-fu-jane ( 12. září 2011 19:22 )

pokračování2 pro Sydnicka:Při hromadném vyvražďování prováděné fašistickým Německem a jeho spojenci ve druhé světové válce bylo usmrceno bylo usmrceno 11-17 miliónů lidí (z toho kolem 6 milionů Židů). Katyňský masakr byl podle zveřejněných dokumentů zase dílem sovětské tajné policie na popud Beriji, který Stalina ovlivňoval.Podle osobního lékaře Stalina příčinou paranoidního a nemilosrdného chování bývalého sovětského diktátora Stalina byla degenerativní nemoc mozku, konkrétně kornatění tepen. Co bylo příčinou šíleností Hitlera; bude zřejmě také nějaká nemoc psychického rázu. Což se shoduje s hodnocením i jiných diktátorů, kteří se dopouštěli genocidy národa ať už svého vlastního, nebo jiného... Co se týká paktu Hitlera se Stalinem , to bylo důsledkem neúspěšného jednání s Velkou Británií a Francií. A s nimi se snažil, podle mých informací, jednat nejdříve. Ti však s ním přestali vyjednávat s tím, že vyčkají jak se situace vyvine. Také nesmíme zapomenout na Mnichovskou dohodu, kterou vlastně obětovali Československo Německu. Takže každý měl svůj podíl viny, pouze obyčejní lidé na to všechno doplatili. Jako vždy...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa