Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Norská princezna: Bratra jí zabil Breivik, syna má s dealerem drog

Autor: ap, Kjos - 
26. července 2011
13:15

Rozvod rodičů, bouřlivé mládí, nejstarší syn s drogově závislým mužem. Pohnutý život norské princezny Mette-Marit připomíná vše, jenom ne růžovou procházku růžovým sadem. Nyní čelí další tragédii, jejího nevlastního bratra zavraždil masový vrah Breivik.

Trond Berntsen (†51), nevlastní bratr prinzezny zemřel na ostrově Utoya při statečném pokusu odzbrojit ozbrojeného nacistu Brevika, který bez milosti popravoval nevinné děti. Trondovi, který byl v civilu policista se ho naneštěstí odzbrojit nepovedlo. Svou akcí, ale zachránil život svého desetiletého syna.

Pro krásnou norskou princeznu Meete je jeho smrt o to těžší, že se jí v posledních letech konečně podařilo získat si sympatie norského národa. Ten přitom ze začátku jejímu sňatku s následníkem trůnu princem Haakonem příliš nepřál.

I pro liberální Nory bylo totiž mládí této neurozené dcery bankovní úřednice a známého novináře až příliš bouřlivý. Středoškolské studium jí trvalo nezvykle dlouho a pohybovala se v kruhu lidí, pro něž bylo běžné braní drog.

S mužem, který byl kvůli jejich nelegálnímu držení ve vězení, má dokonce nejstaršího syna Mariuse. Norská veřejnost si proto kladla po oznámení zásnub otázku, zda je právě ona vhodnou manželkou budoucího panovníka.

Svým půvabem a šarmem, si však brzy získala jejich srdce a když se páru narodila v roce 2004 princezna Ingrid Alexandra, která by podle norských zákonů měla jednoho dne usednout jako královna na trůn, zdálo se, že má vyhráno. O rok později se navíc narodil princ Sverre Magnus.

Dalších šest let si Mette mohla připadat jako v pohádce. Tu však tím nejhroznějším způsobem změnil nacistický vrah Anders Behring Brevik a jeho zběsilé řádění, které stálo život téměř stovku lidí. Jedním z nich byl i princeznin nevlastní bratr.

 

maddie ( 26. července 2011 13:54 )

Redaktoři Blesku, tentokrát jste s interpunkcí vyřádili, něco takového by snad nestvořil ani žák základní školy. Hrůza!

Zobrazit celou diskusi