Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Oblačno, bouřka 21°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zvrhlý učitel: Žákům dával do pusy sperma a na obličej šváby

Marku Berndtovi hrozí za odporné činy i doživotí
Marku Berndtovi hrozí za odporné činy i doživotí  (Autor: youtube.com)
Autor: jos, ČTK - 
1. února 2012
13:05

Děti z něho měly hrůzu. Nechoval se jako pedagog, ale jako úchylné prase. Řeč je o jednašedesátiletém učiteli Marku Berndtovi z Los Angeles, kterému za jeho perverzní chování hrozí doživotní trest.

Bývalý učitel z Los Angeles čelí obvinění, že v uplynulých několika letech obtěžoval celkem 23 dětí ve věku od šesti do deseti let.

Policie někdejšího pedagoga, který údajně svým svěřencům dával na obličej šváby nebo jim ústa přelepoval páskou, zatkla v pondělí. Hrozí mu doživotní vězení.

Vyšetřovatelé se o 61letého Marka Berndta začali zajímat před více než rokem poté, co se policii dostalo do rukou přes 40 fotografií, na nichž byly děti ve třídách se zavázanýma očima a ústy přelepenými páskou. Upozornil je na ně pracovník fotolaboratoře, kde si Berndt nechal vyvolat filmy.

Dívkám dával sperma na lžičce

"Podrobnosti tohoto případu jsou drastické," řekl agentuře Reuters jeden z vyšetřovatelů. Na některých fotkách Berndt děti objímá, na jiných jim rukou zakrývá ústa. Žáky také podle policie nechal vyfotit s velkými živými šváby na obličejích. Na dalších snímcích jsou dívky s modrou umělohmotnou lžičkou, na které je tekutina bělavé barvy. Úřady se domnívají, že jde o Berndtovo sperma. Podle detektivů učitel dětem tvrdil, že vše je hra.

"Člověku se z toho zvedá žaludek," citovala britská BBC zástupce školského úřadu v Los Angeles. Děti si nikdy na chování svého učitele nestěžovaly, napsala agentura AP.

Policie doporučila, aby podstoupily testy na pohlavně přenosné nemoci. Berndt na jedné základní škole v Los Angeles učil přes 30 let, proto není vyloučené, že jeho obětí může být mnohem více. Výpověď dostal v březnu 2011 krátce poté, co policie začala vyšetřovat jeho případ.

Berndt, bezdětný starý mládenec, který bydlí nedaleko dvou parků a jedné základní školy, byl propuštěn po složení kauce ve výši 2,3 milionu dolarů (44,5 milionu korun).

petulcha ( 1. února 2012 15:01 )

nejspíš si "pan učitel" fotkama přivydělával k důchodu.

alcap83 ( 1. února 2012 14:48 )

Kde sebral učitel 44 mlionů na kauci?????

soorry ( 1. února 2012 14:01 )

Měl by se přihlásit do soutěže o největší hovado. To se nedá popsat, co ti uchýláci vymyslí a provedou. fuj

marie60 ( 1. února 2012 13:58 )

Někteří holt neumí pořádně číst.

marie60 ( 1. února 2012 13:58 )

Pokud je to pravda, tak by se to nemělo přehlížet. V HOAXU to není, tak jsem ten mejl taky přeposlala.Baby aby měly u sebe pořád pepřák .Tohle už by nebylo k smíchu.

Zobrazit celou diskusi