Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Učitel měl sex se školačkou: Udělal to už dříve, tvrdí bývalá žákyně

Autor: Zbyněk Schnapka - 
5. ledna 2012
05:00

Městečkem Bor na Tachovsku otřásá sexuální skandál. Místní učitel a člen ODS Vladimír Dub měl sex s deváťačkou přímo ve školním kabinetu. Podle zjištění Blesk.cz se však nejednalo o první hřích tohoto pedagoga. Jeho bývalá žákyně tvrdí, že pletky se školačkami měl už v minulosti.

Už před několika lety se sápal na mladý holky. Když jsme v devítce měli rozlučku, tak s jednou holkou ze třídy chodil,“ svěřila se Blesku Kateřina (18).

Zpráva o zatčení kantora se mezi lidmi rychle roznesla. Většina z nich ochotně mluví, ale jen do chvíle, než mají říct své jméno. „Je mi moc líto jeho manželky. Taková ostuda. Stavějí tady nový rodinný domek. Už je skoro hotový. Za chvíli se tam měli stěhovat,“ prozradila Blesku Marie z Boru. Dubova manželka se od svého muže z Boru odstěhovala k mamince do Plané u Mariánských Lázní.

Učitel působí na škole už sedm let. Učí tady fyziku a výpočetní techniku. Většina dětí si ho jako kantora chválí a i lidé z Boru ho měli dosud za slušného člověka. „Učil všechny moje děti. Ty mi vždy tvrdily, že to byl špičkový učitel,“ řekl Roman Krauskopf z Boru, jeden z mála místních, který byl ochotný zveřejnit své jméno.

Prozradila to spolužačkám

Aféra se provalila těsně před Vánocemi. Dívka se totiž pochlubila kamarádkám, že s učitelem má sex i ve školním kabinetu. Děvčata si to nenechala pro sebe a její tajemství vyzradila učitelce. „Co se mezi dětmi říká, mi sdělila učitelka. Kantora jsem si zavolal a chtěl jsem, aby mi to vysvětlil. Nic na to neřekl. Pouze mlčel. Bylo mojí povinností oznámit vše policii,“ řekl ředitel základní školy Jaroslav Linek.

„Nějak tak se to opravdu seběhlo. Mluví se ale ještě o tom, že s učitelem měla dívka milostné pletky už delší dobu,“ svěřila se včera Blesku jedna z jejích spolužaček. Ostatní děti se bály mluvit. Policie k případu mlčí. „Ano, stíháme muže z Tachovska pro pohlavní zneužívání. Více informací sdělovat nebudeme,“ uvedla mluvčí západočeské policie Hana Jehlíková.

Video se připravuje ...
Další videa