Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Zabil mě synovec, stihl říct umírající

Obžalovaný Zdeněk S. (vlevo, 39) údajně zavraždil svého strýce kameníka Pavla (†57)
Obžalovaný Zdeněk S. (vlevo, 39) údajně zavraždil svého strýce kameníka Pavla (†57)  (Autor: Foto Blesk - Slávka Červená)
Autor: Slávka Červená, ljšk - 
17. ledna 2012
15:13

Násilná smrt přetrhla loni v únoru společný život Marie (58) a Pavla (†57) z Hluku. Byli spolu 36 let! Muže před jeho kamenickou dílnou v Hradčovicích na Slovácku přepadli a okradli. Na zranění zemřel. Než upadl do kómatu, označil za pachatele svého synovce Zdeňka S. (39). Ten nyní stojí před soudem.

Synovec strýce podle obžaloby uhodil velkou cihlou do hlavy. Pak ji zahodil do potoka. Z Uhříčkovy peněženky vzal několik tisícovek. Doklady v ní nechal.

Zuboženého muže našli ve čtyři ráno. „Byl opřený o vrata. U uší a nosu měl krev. Byla mu zima. Jen řekl – udělali mi to ti dva, a zkolaboval,“ uvedl svědek.

„Manžela převezli na ARO, byl podchlazený, měl zhmožděný mozek, podle lékařů to bylo velmi vážné. Byl to šok. On by neublížil ani mravencovi, neměl nepřátele,“ řekla Marie U., která za mužem jela do nemocnice s dcerou a synem.

„Když jsme přišli k taťkovi, otevřel oči a otočil hlavu k nám. Očividně vnímal. Chtěli jsme vědět, kdo mu to udělal. Snažil se něco říct, ale nemohl,“ vyprávěla dcera Alena. „Ptala jsem se, jestli ho známe. Pokýval hlavou. Jmenovala jsem několik lidí. Odpověď byla záporná. Napadl mě i Zdeněk S., který byl na taťku drzý. A on kývl. Nechtěli jsme tomu věřit. Ptala jsem se ještě dvakrát. Vždy to potvrdil. Začal plakat, byl rozrušený,“ přiblížila.

Hned poté pacienta uvedli do umělého spánku, za tři týdny zemřel. „Já jsem to nespáchal,“ tvrdil obžalovaný. Jak se na cihlu a peněženku dostaly jeho pachové stopy, nevysvětlil. Rozsudek má padnout v pátek.

illis ( 17. ledna 2012 21:18 )

Ten xindl i přes zakryté oči vypadá dost hrubě . Dneska se takoví šmejdi neštítí ničeho, zavřít a nepustit ha.jzla hnusného , nebýt toho zmetka ten muž mohl žít. Dnes se neštítí i pro pár tisícovek vzít člověku život.

silvervoice ( 17. ledna 2012 20:56 )

Ta zvířecím způsobem rozchlípená ústa s tenkými rty svědčí o krutosti, smyslnosti, prchlivosti, ale zároveň o tvrdosti, nedostatku soucitu.

Zobrazit celou diskusi