Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Obžalovaný zastřelil prokurátora přímo v soudní síni

Před soudní budovou v německém Dachau stojí policejní auta
Před soudní budovou v německém Dachau stojí policejní auta  (Autor: EPA)
Autor: ČTK, ljšk - 
11. ledna 2012
18:37

K tragické události došlo ve středu u soudu v bavorském městě Dachau. Jednomu z obžaloných se do soudní síně podařilo pronést zbraň a uprostřed jednání z ní začal pálit. Třemi ranami pak zastřelil soudního návladního.

Střelce, který nejprve mířil na soudce, přemohla justiční stráž. Podle prvních zjištění policejního prezídia v Ingolstadtu vytáhl čtyřiapadesátiletý obžalovaný kolem 16:00 při soudním jednání najednou zbraň a začal kolem sebe divoce pálit. Nejdříve prý mířil na soudce, pak třemi výstřely zasáhl jednatřicetiletého prokurátora.

Bavorský rozhlas BR informoval, že se zástupci žaloby snažil zachránit život pohotovostní lékař. Prokurátor byl s těžkými střelnými zraněními převezen do nemocnice, kde zemřel.

Předmětem soudního jednání s pachatelem byly podle prvních informací ministerstva spravedlnosti alimenty. Policie naproti tomu uvedla, že při projednávání šlo o zpronevěru peněz na mzdy.

Zatím je zcela nejasné, jak se obžalovanému podařilo nepozorovaně pronést do soudní síně zbraň. Očividně se v budově neprováděly osobní prohlídky, přestože po několika útocích na soudce a prokurátory v minulých letech byla bezpečnostní opatření zpřísněna. O okolnostech a průběhu této střelby v soudní síni budou příslušné úřady údajně informovat ještě dnes večer na tiskové konferenci.

jakub-moravec ( 12. ledna 2012 07:59 )

Proč se takové přestřelky nedějí u nás v našem zkorumpovaném soudním systému? Měl mít samopal a ne pistoli a pak klidně odejít až bude celá soudní verbež na prkně.

jakub-moravec ( 12. ledna 2012 07:59 )

Proč se takové přestřelky nedějí u nás v našem zkorumpovaném soudním systému? Měl mít samopal a ne pistoli a pak klidně odejít až bude celá soudní verbež na prkně.

jakub-moravec ( 12. ledna 2012 07:55 )

Ale maddie,to se stalo v Německu a tam i jinde ve světě je to jiné než v Česku.

maddie ( 11. ledna 2012 22:14 )

Soudní návladní???? Co to má být za funkci? Snad státní zástupce nebo prokurátor. Inteligence redaktorů Blesku je někdy opravdu závratná.

Zobrazit celou diskusi