Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Žena poslala snoubence na detektor lži: Zabil svou manželku!

Autor: evak, INT - 
9. ledna 2012
21:50

Britka Debbie Garlick (41) chtěla svého snoubence bránit před nespravedlivým obviněním. Měl zabít svou předchozí ženu. Detektor lži považovala za formalitu. Ten však odkryl hrůznou pravdu.

Adrian Prout (49) si v roce 2000 vzal učitelku Kate. Jejich vztah ale nebyl žádná idylka. Hádky byly na denním pořádku. Až v roce 2007 Kate zmizela. Nevzala si peníze, doklady ani oblečení. Prout policii kontaktoval až pět dnů poté na popud švagra. Policie ji nenašla. Prouta uznali v roce 2010 vinným podle záznamů z Katiných deníků.

Deníky ho usvědčily

Bylo v nich napsáno, že se Kate (†55), která byla učitelkou v důchodu, chtěla rozvést. Požadovala po Adrianovi větší podíl z jeho farmy, která byla odhadnuta na 1,2 milionů liber, v přepočtu přibližně 37,5 milionů korun. Tak ji zabil.

Mezitím Debbie, která Prouta poznala měsíc po Katine smrti, začala za svého snoubence bojovat. Myslela, že jde o justiční omyl. Měla s ním dítě, plánovala svatbu a stoprocentně mu věřila. Nic než nevinu nepřipouštěla. Řešení viděla v detektoru lži.

Lhal u klíčových otázek

Ve čtyřech klíčových otázkách z deseti lhal. Šlo o dotazy: "Zabil jste Kate Prout nebo jste se na vraždě s někým dohodl?", "Byl jste přímo spojen se zmizením Kate Prout?", "Domluvil jste se s někým, aby unesl nebo ublížil Kate Prout?" a "Víte, kde je tělo Kate Prout?". Když mu řekli výsledek testu, jen se usmíval a mlčel. Na dotaz, proč k testu svolil, řekl jen: "Myslel jsem, že to překonám."

Chtěl se svěřit

I potom co bylo Debbie oznámeno, že je Adrian vrah, nevěřila. Viděla ho totiž týden před testem ve vazbě, kde jí přísahal na jejich dítě. Po třech měsících jí Prout otevřel oči. "Chtěl se mi svěřit, kam pohřbil tělo. Řekla jsem, ať si to schová pro policii. Celou cestu domů jsem brečela a pak zavolala policii," promluvila Debbie o prozření.

"Řekla jsem Adrianovi, že je konec. Ale odmítá to přijmout. Zničil tolik životů - Katině rodině, mně, spoustě lidí, co mu věřilo a samozřejmě i sobě. Říká, že to neudělal kvůli penězům. Přestal se kontrolovat a uškrtil ji. To je jeho verze. Jediná dobrá věc, která z toho vzešla, že jsme mohli najít Katino tělo a pochovat ji.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi