Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Rekonstrukce střelby v Tanvaldu: Důchodce popsal útok Romů

Autor: Ondřej Čermák - 
11. ledna 2012
20:36

Policie provedla rekonstrukci silvestrovského incidentu v Tanvaldu, při kterém místní důchodce Jan S. (63) zastřelil romského mladíka Ladislava Tatára (†22) a postřelil jeho bratra Davida (24).

Ze záběrů rekonstrukce je možné vytušit část toho, co se možná na místě tragédie odehrálo. Muž, který střílel, detailně krok po kroku popsal vyšetřovatelům události silvestrovské noci. Po celou dobu jeho identitu chránila černá kukla. Podle něj dostal nejdříve ránu do hlavy, dalším ranám se pak bránil na zemi. Když se mu podařilo přetočit na záda, z kapsy bundy vytáhl pistoli a začal na útočníky střílet. Jednoho na místě zabil, druhého postřelil.

Jestli byl na místě rekonstrukce i přeživší mladík a také on kriminalistům předestřel svou verzi, odmítla policie i státní zastupitelství sdělit. „Zatím je na vše moc brzy. Nyní průběh rekonstrukce zkoumají znalci, další informace k případu sdělím nejdříve v pátek,“ řekla Blesku krajská státní zástupkyně Lenka Bradáčová.

radka.seznam ( 13. ledna 2012 19:48 )

Nic jiného jsme ani nečekali... Jen mi vadí, že není u všech článků o tomto případu diskuze... Proč se mluví o zabití, když je to napadení ze strany Romů, to nechápu! Nutná obrana! Nebo by se snad státní zástupkyně nechala porcovat nožem, kdyby ji napadli 2 a více Romů??? Určitě by střílela v sebeobraně... Já také!!! Vůbec ty Romy nelituji, patří jim to a doufám, že jsme jim formou sociálních dávek nepřispěli na pohřeb útočníka...

dobrotka ( 12. ledna 2012 18:26 )

PROC tenhle clanek upada do propadliste dejin? Diskutuje se zde na citlive tema vcelku solidne, dejte lidem prostor a moznost vypovidat se z toho, jak to vidi!!

klop ( 12. ledna 2012 17:34 )

Ten člověk udělal jedinou chybu. A to, že ty kriply neodprásknul oba!!!!!

dobrotka ( 12. ledna 2012 09:23 )

Omlouvam se, ten clanek neni novy

dobrotka ( 12. ledna 2012 09:19 )

No a dalsi zprava je tenhle novy clanek, ale k tomu uz neni otevrena diskuse: http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalosti/166116/vrazda-v-tanvaldu-strelec-je-pry-byvaly- policista.html A to uz se opravdu jednomu otevira kudla v kapse. Musim velice vazit slova, jak se co nejslusneji vyjadrit, jinak bych uz klela a to jsem opravdu velice slusna. Ja bych tomu tatikovi no ... vsak vite vsichni co myslim a souhlasili byste. A kdepak byl druhy synacek, ze neposkytnul brachovi prvni pomoc? Utekl domu a tam si klidne zalehl do postele a delal ze se nic nestalo. To je neskutecne, jak si tihle cmoudi dovedou vymyslet a prekrucovat a hlavne ze oni NIC NEUDELALI!!!!! Nechutne, neomluvitelne, nehorazne!!!!!!!!!!!

Zobrazit celou diskusi