Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Známý tanvaldského střelce: Kradli mu ve skladu a napadli ho

Ilustrační foto. Muž podle svého známého střílel v sebeobraně
Ilustrační foto. Muž podle svého známého střílel v sebeobraně  (Autor: Blesk)
Autor: ljš - 
4. ledna 2012
19:40

Jaké byli okolnosti střelby, při níž v neděli v Tanvaldu zemřel romský mladík a jeho bratr byl vážně zraněn, jsou stále nejasné. Roman Šauer, známý třiašedesátiletého střelce, však TV Prima řekl, že muž se pouze bránil, když se mu mladíci snažili vykrást sklad a napadli ho.

Podle Šauera se střelec s rodinou v současné době skrývá neznámo kde, protože se bojí odplaty. Někteří členové rodiny, ze které chlapci pocházejí, se totiž netajili tím, že chtějí vzít spravedlnost do svých rukou.

Šauer je přesvědčený, že jeho známý jednal v nutné sebeobraně. "Šel zkontrolovat sklad, protože mu doma zvonil alarm. Byla to nešťastná náhoda, napadli ho, na hlavě má poranění," řekl televizi Prima. To potvrzují i zdroje televize Nova, které tvrdí, že bratři důchodce napadli zezadu a ohrožovali ho nožem. Událost prý viděli dva svědci, kteří se jim i společně se střelcem snažili poskytnout první pomoc. Bratr zabitého chlapce prý ale utekl domů, kde se snažil svému otci namluvit, že zranění má od výbuchu zábavné pyrotechniky. Oba bratři měli podle zdroje TV Nova v krvi více než promile alkoholu.

Starosta obce již dříve řekl, že se jedná o bezproblémovou rodinu, oba chlapci však již problémy se zákonem měli. "Oba mají podmínečné tresty," řekl serveru Romea.cz jejich otec.

Incident se stal v neděli kolem 01:30 na okraji Tanvaldu směrem na sousední Desnou u železniční trati, kde se také nachází budova, kde má muž svůj sklad. Policie ho zadržela a vyslechla. Později byl propuštěn. Nebylo zahájeno trestní stíhání. "Vazba jako úkon může přicházet v úvahu jen proti obviněnému, takže osoba, která byla vyslechnuta, byla propuštěna na svobodu ze zadržení," vysvětlila Bradáčová.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání