Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Dubčekův syn zatčen v Etiopii! Slovensko žádá vysvětlení

Syna Alexandra Dubčeka zatkli v africké Etiopii, na Slovensku nikdo neví, proč
Syna Alexandra Dubčeka zatkli v africké Etiopii, na Slovensku nikdo neví, proč  (Autor: ČTK)
Autor: jos - 
8. listopadu 2011
13:40

Slovenského velvyslance Milana Dubčeka (syn Alexandra Dubčeka) zadrželi v sobotu v africké Etiopii. Na svobodu se dostal až v pondělí. Proč? To zatím netuší ani na slovenském ministerstvu zahraničí.

Slovenská diplomacie okamžitě ostře intervenovala za propuštění a nyní důrazně žádá Etiopii o vysvětlení.

"Velvyslanec Slovenské republiky byl v pondělí propuštěný. Ministerstvo žádá etiopskou stranu o vysvětlení," uvedl tiskový odbor slovenského ministerstva zahraničí ve stručném prohlášení.

Ministr zahraničních věcí Mikuláš Dzurinda ocenil v celé záležitosti intervenci svého polského kolegy Radka Sikorského a také snahu vysoké představitelky Evropské unie Catherine Ashton. Je pravděpodobné, že bez jejich přímluvy by Dubček ještě na svobodě nebyl.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

rudyptak48 ( 8. listopadu 2011 15:30 )

visersivoko... jen aby v tobě také nekolovala židovská krev. Víš co se říkalo o Hitlerovi....? Největším nepřítelem žida je žid.

doktorsafranek ( 8. listopadu 2011 15:08 )

Deratiser, posuzujte to střízlivě... Ono za situace že zemi obsadilo přes 20 divizí, co měli dělat?? Udělali kompromis a to je u opolitiků to největší umění

doktorsafranek ( 8. listopadu 2011 15:06 )

Ničemu bych se nedivil... Haile S. měkl čestný doktorát Karlovy University, pak jsme ho jaksi odsunuli.... Abebe Bikyla byl olympijská ěšpička, po úraze byl bezvýznamý divák na olympiádě 1960 atd atd

deratizater ( 8. listopadu 2011 14:21 )

Mladý Dubček řekl že táta přijel z Moskvy s rozbitou bradou.Držet krok s členy ruského polytbyra v konzumací vodky nemohlo jinak dopadnout.Naznačoval sice že by mohl dostat po bradě od Brežněva ale proč by ho ten tloukl když mu vše podepsal.Jediný opomíjený hrdina byl MUDr.František Krygel ten jediný v Moskvě nepodepsal.Ostatní si zaslouží akorát odplivnutí při vzpomínce na jejich "hrdinné činy" a to včetně alibistického Dubčeka.

tuli1 ( 8. listopadu 2011 13:38 )

copak??? souhlasil se vstupem vojsk do Etiopie???

Zobrazit celou diskusi