Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Průšvih na webu ministerstva: Seznam Romů i s adresami

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: map, ČTK - 
7. listopadu 2011
17:57

Seznam romských žáků i s citlivými informacemi zveřejnilo na svém webu ministerstvo školství. Celkem 895 jmen těch, kteří dostali dotaci na studium na středních školách, tu bylo uvedeno i s přesnými adresami a daty narození.

Ministerstvo tvrdí, že chybu nejspíš udělal pracovník ministerstva a podalo trestního oznámení na neznámého pachatele. Úřad Josefa Dobeše (VV) poté, co na možné porušení zákona o ochraně osobních údajů upozornila ČT, seznam z internetu stáhl.

"Jednalo se nejspíš o pochybení pracovníka ministerstva," uvedla Savičová a dodala, že seznam na webu nevisel dlouho, ihned po upozornění jej stáhli. Nyní prý celou záležitost prověřují a možná budou podávat trestní oznámení na neznámého pachatele.

Na případ okamžitě zareagovala i ČSSD. "Vyzýváme Úřad na ochranu osobních údajů, aby celou kauzu prošetřil. Jedná se o podpásový úder všem takto podporovaným dětem a flagrantní pochybení ministerstva," konstatoval senátor a stínový ministr školství ČSSD Marcel Chládek.

Podpora ministerstva je určena sociálně znevýhodněným dětem. Střední nebo vyšší odborná škola jim z těchto peněz platí třeba ubytování na internátu, obědy ve školní jídelně nebo školní pomůcky a pracovní oděvy na praktické vyučování.

sakra ( 8. listopadu 2011 09:58 )

Klidně vyvěšte seznam "neromských" studentů, kterým je vyplácena podpora na studium. Asi by byl velice stručný v poměru k velikosti skupin.

karel128 ( 8. listopadu 2011 09:28 )

Páni redaktoři,nevím proč pořád píšete o nějakých romech,když to jsou obyčejní "CIKÁNI". Jest-li neumíte psát česky,tak jděte znova do školy..!! Nějaký debilní kr.tén nařídí psát "rom", a vy se hned takové pi.oviny chytnete..!! A co se té cikánské svoloče týče,bodejď by se do toho kriminálu nebáli,když se tam mají pomalu lépe jak doma,..3xdenně zdarma jídlo,válet se na posteli,čumět na barevnou televizi nebo si jít z nudy do fitcentra zavzpírat...ksindl..!! Za 1.republiky byl takovýmu ksindlu ukládán těžký žalář/kde chodili makat do kamenolomů/,za bolševiků do uhelných dolů s občasným výpraskem,a z toho měli vítr..ne jak dnes..!!! A takovým soudruhům samosoudcům přeji aby je někdo přepadl,dobil tak že by již nebyli ani schopni si navlíct talár,natož tak kurevsky soudit...ksindl..!!

joudajoudovy ( 7. listopadu 2011 22:20 )

tak se podivej na web, kolik existuje romskych nadaci a co vsechno dostavaji za statni i eu dotace, a kde ty jsou??? Proc nepodporuji svoji krev, kdyz inkasuji miliony? To neni rasizmus, to je fakt....

husqarnowicz ( 7. listopadu 2011 20:25 )

Počítám,že tuhle diskuzi co nevidět zruší. Jako u článku, že Slováci vozili do Velké Británie matky, aby pak žili z jejich dávek (to totiž nebyli žádní Slováci, ale cikáni).

bara ( 7. listopadu 2011 19:52 )

a pro koho že to mají být "citlivé Informace?" Pro samotné romy??? Nebo pro nás, abychom věděli, že je zde dvojí metr?? že ti, co nepracují - většinou to je už třetí generace, mají větší právo na finanční příspěvky, bydlení, ěškolné a různé jiné výhody??? kde to jsme, co to je za zem, kde existují takovéto zákony, takovýto přístup k jeho lidem????

Zobrazit celou diskusi