Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Romové nafackovali místostarostce kvůli dávkám! Vrhli se i na jejího manžela

Autor: evak, ČTK, mivrk - 
16. listopadu 2011
20:51

Skupina Romů napadla v úterý na Jablonecku místostarostku Albrechtic v Jizerských horách a jejího manžela. "Domáhali se sociálních dávek," řekl ve středu tamní starosta Jaroslav Zeman. Policie událost vyšetřuje, žádné obvinění zatím ale nepadlo.

"Je to příliš čerstvé, vyšetřovatel zatím ani nevyslechl všechny zúčastněné a svědky," řekla krajská policejní mluvčí Vlasta Suchánková. Zatím nebyla stanovena ani kvalifikace trestného činu. "Nikdo zatím nebyl zatčen ani obviněn," dodala policejní mluvčí.

Podle Zemana skupina Romů napadla místostarostku přímo doma. "Když ji přišel manžel bránit, dostal nakládačku i on," popsal událost starosta. Oba senioři jsou podle něj událostí otřeseni.

„Přišel takový statný Rom a dal mi pár facek, manžel se postavil mezi nás,“ popsala televizi Nova napadená žena. Muže prý útočník svalil na zem a pokoušel se do něj kopnout.

"Mysleli jsme si, že se nás události, jaké se dějí v Novém Boru nebo na Šluknovsku, netýkají, teď vidím, jaký to byl omyl," dodal starosta. Romové, kteří ženu a jejího manžela napadli, jsou podle něj místní, přivolali si ale na pomoc příbuzné z okolí.

Jednoduché to neměl ani reportér z televize Nova, který na místo přijel natočit reportáž. Při zpovídání zúčastněných se musel bránit, aby ho rozzuřený Rom nenapadl koštětem. Před útokem ho bránila matka ženy, kvůli které celý incident s místostarostkou vznikl. Ta měla pobírat invalidní důchod z důvodu schizofrenie. Nárokovala si ho ale celá její rodina.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání