Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Ministr Dobeš truchlí: Machálková ho opouští

Dobeš a Machálková byla sehraná dvojka. Seminární práce jim šla od ruky.
Dobeš a Machálková byla sehraná dvojka. Seminární práce jim šla od ruky.  (Autor: profimedia.cz/MF Dnes, ČTK)
Autor: oj - 
11. října 2011
16:27

Ministra školství Josefa Dobeše opustila jeho oblíbenkyně Jana Machálková. Prý nedokáže skloubit výchovu tříměsíčního dítěte s náročnou prací na ministerstvu. Ředitelka kabinetu ale dál zůstává ve sboru poradců. Informaci o Dobešově podřízené, které pomáhal sepsat i seminární práci, přineslo Aktuálně.cz.

Máchálková je v práci naposledy dnes, v úterý. „Ano, dnes podala rezignaci,“ potvrdila serveru mluvčí ministerstva Renáta Bartková Sodomová. Sama Machálková to odmítla komentovat.

Ředitelka kabinetu podala rezignaci poté, co MF Dnes zveřejnilo zprávu, že Dobeš navzdory reformě, kterou představil minulý týden a v které sliboval, že zatočí s nekvalitními univerzitami, pomohl Univerzitě Jana Ámose Komenského, kterou sama navštěvuje.

Dobeš několikrát dokázal, že má Janu Machálkovou velmi rád. Nejdříve jí dal odměny 145 tisíc a pak jí pomáhal podvádět při studiu, když za ni napsal část seminární práce.

komentator ( 14. října 2011 00:06 )

Machálková poskytovala ministru Dobešovi různé nadstandardní služby. A v případě potřeby byla Machálková k dispozici i pozdě večer nebo o víkendech!Machálkova se neflákala! Za těch pár měsíců co byla Machálkova na ministerstvu by měla dostat alespoň 2-leté odstupné! Holka si to zasluhuje. Prý dělala vše co viděla Dobešovi na očích!

zdan ( 13. října 2011 16:32 )

Ona to odšousta a pan ministr napiše.

pandrhola ( 12. října 2011 17:10 )

Ona (Machálková) sice nic moc, ale z vlastní zkušenosti vím, jak je dobrý mít takovou spolupracovnici k dispozici.Víme ale, že toto neprovádí jen ON, nýbrž celá řada politiků, jen si vzpomenout,šéfové ODS, ČSSD, ZELENÍ..........

sakra ( 12. října 2011 11:42 )

A vo tom to je.

honza51 ( 12. října 2011 08:59 )

Tak to by měla dostat nějakou pěknou odměnu a samozřejmě aspoň tak 3 roční platy jako odchodné, aby chudinka neměla problémy. Pan Dobeš i s Bátorou se o ni postarají.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa