Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Polojasno 18°C

Jardu (†13) zabila nezajištěná fotbalová branka!

Autor: uá, šim - 
4. října 2011
12:57

Třináctiletého Jaroslava V. zabila v pondělí večer fotbalová branka. Spadla na něj, když se na ní houpal. Neštěstí se stalo na fotbalovém hřišti v Lubenci na Lounsku. Chlapec byl na místě mrtvý.

Skupinka místních školáků se sešla, tak jako jindy, na tamním hřišti. Povídali si a přitom se věšili na starou vyřazenou přenosnou branku.

Třináctiletému Jaroslavovi, aktivnímu fotbalistovi a také hráči stolního tenisu, se to stalo osudným. Zhruba stokilové monstrum na něj spadlo tak nešťastně, že už mu nebylo pomoci. Vrtulník, se kterým mu záchranáři přiletěli na pomoc, se vrátil bez něj.

„Bylo nás tu asi devět. Jarda vyskočil na břevno a houpal se. Branka se na něj celá převrátila a přimáčkla mu tvář,“ popsal jeden z účastníků tragédie Jakub (12). „Utíkali jsme do vedlejšího domu volat o pomoc. Pak už jsme se na hřiště nevrátili, bylo nám z toho zle,“ přiznal.

Starosta Bohumil Peterka připustil, že banka nebyla zajištěná. „Branky na hrací ploše zajištěné jsou, dokonce řetězy. Ve šroubech byly ukotvené i tyto starší přenosné brány, které už se nepoužívají. Šrouby se ale zřejmě časem uvolnily nebo je někdo ukradl,“ řekl.

To, že někdo zřejmě něco zanedbal, si myslí i otec mrtvého chlapce Jaroslav V., shodou okolností sám dlouholetý fotbalista, který svou aktivní činnost ukončil na tamním hřišti teprve nedávno. „Co s tím. Syna mi to už nevrátí,“ řekl zlomeně. Případ vyšetřují policisté. Podle jejich mluvčí Jaromíry Střelcové zatím nebyl nikdo obviněn.

61009 ( 29. října 2011 22:15 )

xlm -05 ty si těžkej zmr*decek vubec nevis jak to byloo a budes tady psat že neměl dělat pí*oviny. Chovej se trochu na úrovni. Jako myslim si že to nebylo jeho vinu ale tí že zku*vená obec neuí zajistit brány tak aby se takové tragédie nestávali. Kdyby se to stalo tobě mlčel by si držkou a tvoje rodina by to asi taky nechápala. Aby se ti to tak stalo aby si poznal jak je celé jeho rodine ty kryple. Je vidět že nevíš co to je když ti zemře někdo blízký. Až se ti stane podobná věc tak pak mluv aby si tak chcípl ty ká*ečku

61009 ( 27. října 2011 23:45 )

surfer-ty a ten xlm jse vemte za ruku a děte do píči čuráci !!

61009 ( 27. října 2011 00:36 )

xlm-05 ty jsi pěknej *** něco takovího naspat... aby jsi pošel ***e !

nikamost ( 4. října 2011 20:35 )

teda JSEŠ NEKULTURNÍ HOVADO!!!!!!!

nikamost ( 4. října 2011 20:05 )

nejdřív si ty inteligente srovnej v hlavě význam slova ,,parchant". Moje dítě se narodilo do manželství!! Nikomu nic špatného nepřeju, ale tobě jo. Doufám, že si někdy taky něčím podobným projdeš. Jsem nekulturní hovado!!!!!

Zobrazit celou diskusi