Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Exmilenec mrtvé Nikoly u výslechu: Co ví legionář?

Policie vyslýchala Dávida Rapáka, údajně bývalého přítele zmizelé Nikoly, který slouží v Francouzské cizinecké legii.
Policie vyslýchala Dávida Rapáka, údajně bývalého přítele zmizelé Nikoly, který slouží v Francouzské cizinecké legii.  (Autor: Cas.sk)
Autor: cas.sk, jaj, josK - 
22. listopadu 2010
11:06

Hádka s milencem kvůli legionáři? A pak smrt v lese! V případu mrtvé Nikoly B. (†20), jejíž polonahé tělo našli dělníci v lese, se vynořují nová fakta a otázky. Policie teď vyslýchá příslušníka francouzské cizinecké legie, který zabitou dívku víc než dobře znal a v den zmizení s ní byl na diskotéce.

V osudnou noc svého zmizení se Nikola Beblavá (†20) na diskotéce podle svědků nepohádala jen s přítelem Ferdinandem, ale povídala si také s příslušníkem Francouzské cizinecké legie Dávidem Rapákem, s kterým v minulosti též udržovala intimní poměr. Svědci tvrdí, že Ferdinand se s Nikolou pohádal právě kvůli Rapákovi! Ten byl v tu dobu na Slovensku na dovolené. Nyní ho vyslýchá policie. Ví snad něco o jejím zmizení?

Zmizelá Nikola Beblavá a Dávid Rapák byli velice dobří přátelé, server Pluska.sk ho dokonce označuje jako bývalého milence. Poznali se již před třemi lety, kdy Nikola ještě nechodila se svým posledním přítelem Ferdinandem Vrbem (20). V osudný večer se spolu bavili na diskotéce, což mělo být příčinou pozdější hádky mezi Nikolou a Ferdinandem.

To, že se spolu Nikola a Dávid bavili, potvrdila i jeho matka: "Můj syn si s Nikolou skutečně povídal, ale nikdy by jí neublížil," obhajuje ho. "Do legie odešel v únoru, v září se vrátil na dovolenou. Poté, co Nikola zmizela, zase odjel, sama jsem ho vezla na letiště," dodává Iveta Rapáková.

Dle informací severu Čas.sk policie pracuje s verzí, že by Dávid mohl něco o zmizení Nikoly vědět.

Tělo dvacetileté Nikoly nalezli lesní dělníci v úterý ráno. Dívka byla nezvěstná od 25. září. Nalezené tělo identifikovala matka podle šperků.

(Cas.sk)

xnxx ( 26. listopadu 2010 11:27 )

Vten vecer som videl Davida bol opity ..pochybujem ze by sa na nieco zmohol... bol tusim tizden doma v Senici..a tie vase blbosti ake pisete o legi ?? neda sa to citat co veta to blbost...najviac som sa pobavyl ze do legie chodia uchylovia vrahovia atd kamarat gestapo ta tak preveri cez interpol ze nemas sancu nic zatajit..a najprv musi niekto podat nateba trestne oznamenie ze si v legii a ked to neurobi stat tak uz nema kto !!!

martina.joko ( 24. listopadu 2010 02:19 )

Na kamerovém systému města je vidět, že Nikola a David R. (s kamárádem) odcházejí každý jinam. Rapák s kamarádem ledva jdou, jak jsou opilí. Myslím, že by měl asi problém, ji násilím odtáhnout cca 2km za Senicu, kde byla nalezena. Legie odmítla Rapáka vydat, tak jaký pak výslech? V pondělí se ztratila kousek od města kde se to stalo další holka a kde je Rapák? V Legii. Tak se vzpamatujte, nikoho neosočujte a neházejte na nikoho špínu, když víte hovno!!!!!!!!!!!!

whoossain ( 23. listopadu 2010 00:49 )

Dovolím si rádobyodborníkovi na problematiku francouzské cizinecké legie a ústavy SR vysvětlit. Legie byla založena roku 1831 a to jako součást francouzské armády, kde sloužili zahraniční dobrovolníci, kterým bylo po revoluci r. 1830 jinak zakázáno sloužit u francouzské armády. Na tomto principu funguje legie i nyní. Legionář je, velmi zjednodušeně řečeno, civilním zaměstnancem francouzské armády, který u této legie slouží na základě kontraktu, který s cizineckou legií uzavřel. Opět velmi zjednodušeně řečeno - je to žoldák, kterého si nenajímá soukromá společnost, ale francouzská armáda. Od toho je to cizinecká legie, aby u ní mohli sloužit cizinci a zároveň neporušovali platné zákony země, z které pocházejí (zákaz sloužit v cizích ozbrojených složkách není kupodivu výsadou puze SR). To jen ve zkratce, aby jste se příště zase někde neztrapňoval/a...

inkwizitor ( 23. listopadu 2010 00:21 )

O.K., vďaka.

letajici_svec2 ( 22. listopadu 2010 20:40 )

a jeste jedna vec je divna, pokud by byl vrah jeji soucasny(byvaly) pritel, tak uz by ho policie obvinila DNA..atd, to ze si toho svalovce vytahli ze zahranici pro nej nevesti nic dobreho..ale to se ukaze

Zobrazit celou diskusi