Nejlepší svíčkovou uvařil profík

Porotcem v soutěži o nejlepší svíčkovou, která se konala na zámku v Červeném Hrádku na Chomutovsku, byl i bavič Petr Novotný.
Rekordních jedenadvacet amatérských i profesionálních kuchařů se přihlásilo do soutěže o nejlepší svíčkovou omáčku, která se v sobotu už poosmé konala na zámku v Červeném Hrádku na Chomutovsku. Každý z nich přivezl několik porcí masa a omáčky, které pak předložil sedmičlenné porotě. V ní tentokrát zasedl i bavič Petr Novotný. "Hodnotíme vzhled porce, vůni a chuť omáčky a také koexistenci masa, prostě jestli se rozplývá na jazyku nebo je to tuhoš k nežvýkání," uvedl předseda poroty, fotograf Libor Zavoral. Po prvních dvou porcích svíčkové Novotný přiznal, že zatím neví, jakou taktiku zvolit. Nakonec se rozhodl méně kvalitní omáčky jen ochutnávat, takže po všech 21 porcích prohlásil, že je normálně najeden. Porotcům nejvíce chutnala svíčková profesionálního kuchaře Zdeňka Adamce (48) z Kostelce nad Orlicí. V doprovodné soutěži v pojídání knedlíků zvítězil Jan Žíla (37) z Jirkova, který je také s 57 snědenými plátky držitelem rekordu. Tentokrát mu k prvenství stačilo pozřít 43 knedlíků.