Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Amanda Knox: Nejsledovanější žena Ameriky si poprvé vyšla na procházku

Autor: zuf, Kšim - 
14. října 2011
12:14

Bezstarostný úsměv a rozzářené oči. Americká studentka Amanda Knox (24), kterou soud po čtyřech letech zbavil obvinění z brutální sexuálně motivované vraždy kamarádky, si poprvé od svého návratu z Itálie vyrazila autem na výlet. A očividně si užívala volnosti. Doprovázel ji její otec a také mohutný osobní strážce.

Čtyři roky za mřížemi, navíc v cizí zemi a na cizím kontinentě, to je zážitek, který musel na povaze tehdy jedenadvacetileté Amandy zanechat silné stopy. "Amanda je strašně zmatená a zatím se bojí vycházet ven," nechali se krátce po návratu Amandy do rodného Seattlu v USA slyšet její rodiče. Nyní se zdá, že se dívka začíná otřepávat.

Minulý týden si vyrazila na první nákup do místního obchodu, kde pořídila drobné nákupy, užila si pizza party s rodinou a také si pozvala na návštěvu bývalého přítele Davida Johnsruda.

Amanda si na první procházce koupila čokoládovou tyčinku a zubní pastu Amanda si na první procházce koupila čokoládovou tyčinku a zubní pastu | Isifa.com

Navíc se může těšit i na návštěvu milence Raffaela Sollecita, se kterým začala chodit právě v Itálii. Sollecito byl také obviněný z vraždy Meredith Kercher a propuštěn spolu s Amandou po rozsudku odvolacího soudu začátkem října.

Zrodila se mediální hvězda

Výsledek procesu v italské Perugii očekával s napětím celý svět a Amanda se stala ostře sledovanou mediální hvězdou. Přestože se o interview s ní perou všechny americké televizní stanice, Amanda zatím poskytla jen krátké prohlášení na tiskové konferenci po příletu na US letiště.

Mediální zástupce rodiny Knoxových potvrdil, že dostává stovky nabídek na rozhovory a odprodej příběhu a Amandina deníku z vězení. Ve své show chce Amandu i proslulá Oprah Winfrey. První interview v televizi údajně Amandě vynese milióny dolarů.

Kdo zavraždil krásnou Meredith?

Britka Meredith zemřela v noci ze 30. listopadu 2007 v domě, který sdílela s Američankou Amandou a několika dalšími studenty. Ten den byl v Itálii státní svátek, takže ostatní spolubydlící odjeli mimo město a Meredith byla v bytě sama. Amanda večer trávila v bytě svého tehdejšího přítele Raffaela Sollecita.

Druhý den se Amanda s přítelem vrátili do jejího bytu, kde našli ubodanou Meredith. Italská policie je následně oba obvinila ze sexuálně motivované vraždy. Jako důkaz jim posloužily mimo jiné vzorky DNA z podprsenky znásilněné a ubodané Meredith a z kuchyňského nože, který našli v Sollecitově kuchyni. Tyto důkazy pak ale nezávislí experti prohlásili za neprůkazné a oba odsouzení byli zproštěni viny.

Odsouzen byl také Sollecitův kamarád Rudy Guede, který si po odvolání za vraždu Meredith odsedí 16 let za mřížemi. Jeho stopy a otisky prstů se našly na místě, kde ležela v tratolišti krve ubodaná Meredith. Následné šetření prokázalo, že byla dívka před smrtí znásilněna.

saxana ( 17. října 2011 17:06 )

A jak Vy o tom přesně víte,že NIKDY!!!Zkrátka jste posedlá přesvědčením o vině té dívky,ale nenapadlo Vás,že Meredith(o mrtvém jen v dobrém)mohla praktikovat sado maso,které se vymklo tomu Rudymu Guede z kontroly?Vždyť s ní spal a znásilnění se tedy neprokázalo,což by problém neměl být. Justiční omyly jsou na denním pořádku a nevinní jsou i popravovány,tak nesuďte tak vehementně,vy nemáte děti?Amanda je podle mého názoru nevinná a nic než skutečné důkazy mě nepřesvědčí a jestli se někdo nechává ovlivnit konspirační teorií,pak nás chraň od těchto lidí v porotě

pgga ( 16. října 2011 03:09 )

DALE....DNA..bylo nalezeno HNED....jediny "problem"..byl..ze az po asi 12 dnech Italska policie nasla kousek(z odstrizeni podprsenky)..Meredith..na kterem JE Raffaelle..DNA!JAK se to tam mohlo dostat?....Amanda lhla od prvniho dne....Amanda NIKDY nevolala na mobil Meredith..atd..atd!

pgga ( 16. října 2011 02:59 )

Chapu jedno....v CR se asi o tom psalo tak nejak "na okraj"..tady v USA se o tom psalo hodne..tak jako v Italii..pochopitelne.(A HLAVNE v Anglii)...Jinak...Amanda o tomto hroznem pripade definitivne "vi"..o hodne vic nez rekne!

saxana ( 15. října 2011 11:02 )

No vidíte jak se mohou názory lišit,já si o tom četla docela dost i když uznávám,že moje angličtina je chabá,mohla jsmem ledacos pochopit špatně a Vy jistě taky,tak víte jak to s tím DNA bylo,já ji zkrátka věřím.Je mi líto Meredith,ale myslím si,jak tu někdo psal,že na každou...se voda vaří a pokavad se pletu a Amanda je vinna,pak ji spravedlnost čeká určitě.

karel.fodor ( 15. října 2011 10:18 )

Ahoj ted nevim co myslis-napovez mi trochu ivetka-co je to jsem porad na lide.cz

Zobrazit celou diskusi