Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zabil zloděje, který chtěl vykrást jeho dům: Policie ho zatkla

Sedmatřicetiletý zloděj Raymond Jacob byl zabit, když se snažil vloupat do domu podnikatele Vincenta Cooka
Sedmatřicetiletý zloděj Raymond Jacob byl zabit, když se snažil vloupat do domu podnikatele Vincenta Cooka  (Autor: profimedia.cz, facebook.com)
Autor: INT, ljš - 
19. září 2011
22:08

Obyčejné, poklidné odpoledne se pro britského podnikatele Vincenta Cooka (39) a jeho rodinu proměnilo v tragédii. Do jejich domu v jedné z luxusních čtvrtí v britském Manchesteru se pokusili dostat zloději. Cooke, který se podle svých slov snažil chránit sebe a svou rodinu, jednoho z nich bodl a je nyní stíhán pro vraždu.

Podnikatel Vincent Cooke (39) v klidu relaxoval v křesle svého obýváku, když uslyšel zaklepání na dveře. Za nimi na něj čekali dva lupiči, kteří ho ohrožovali nožem a snažili si vynutit vstup do domu.

Minimálně jeden z nich, Raymond Jacob (37), byl vyzbrojen nožem. Cooke, který právě čekal na svou ženu s dvanáctiletým synem, ho právě touto zbraní v následné potyčce bodl. Jacob pak na ulici, před zraky přicházející Cookovy rodiny, zemřel.

Podle britských médií je to již potřetí za půl roku, co se v Británii majitel domu bránil zlodějům a byl za to zatčen. Británie přitom nedávno přijala zákon, který majitele domů chrání. Podle ministerstva spravedlnosti by sebeobrana při ochraně majetku neměla být považována za trestný čin.

bosta ( 20. září 2011 11:31 )

Jen na 1 rok bych ubezpečil beztrestností majitele,že mouhou použít jakýkoli způsob zabránění vykradení,okradení atp.Pár zabitých a zmrzačených a...byl by klid.I"dětí".Takhle to těch životů bude stát víc.Nikoho prostě nesmí ani napadnout,že by někomu mohl vzít jeho majetek.Kde je demokracie a svoboda těch poškozených?!?V tomhle státě už není rodina,která by nebyla zasažena nějakou formou kriminality!

jakub-moravec ( 20. září 2011 10:36 )

Zadržte! V článku se nepíše, že Cook byl odsouzen, byl jen zadržen pro vraždu, která se skutečně stala, až bude prokázáno, že Cook mluvil pravdu, určitě bude propuštěn. Policie nemůže případ řešit sama, stane-li se vražda, policie musí zatknout toho vraha, ale pak se u soudu vše objasní jak to bylo. Jednou v Americe se stal případ, že policajt vytáhl zbraň na Číňana, ale ten Číňan toho policajta zastřelil tou jeho zbraní, ale pak u soudu se prokázalo, že Číňan to udělal v sebeobraně a byl volný.

derek ( 20. září 2011 00:37 )

branit svuj majetek není trestné ale asi je lepší utočníka rozpustit v kyselině ,když budete volat policajty zatknou vás.

azorek ( 19. září 2011 22:44 )

To je fajn přečíst si,že je blbá policie i jinde v Evropě .Čekal jsem,až se dočtu v článku,že se to celé odehrálo v Praze.Jsem rád,že jsem neměl (a už ani nemám)v plánu podívat se do Anglie. Světe,co se to s tebou děje,opírám se hlavou o zem,nebo jsi vzhůru nohama?!Oprávněný vlastník majetku se brání útoku lupičů a při tom je zraní jejich vlastní zbraní.A za to si musí jít sednout?!!Pracující bílá většina se brání útoku hnědkočeské menšiny a je za to bita českou policií??!!!

Zobrazit celou diskusi