Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Lékařka chlapci (4) operovala zdravé oko

Autor: Ladislav Leimer - 
20. dubna 2011
14:33

Čtyřletý Jesse Matlock z amerického Vancouveru měl podstoupit jednoduchou operaci, při které mu měl být upraven sval pod pravým okem, na které šilhal. Operatérka Shawn Goodman se ale spletla a operovala mu zdravé oko. To teď možná bude trvale poškozené.

Měl to být rutinní zákrok, ale chyba doktorky možná navždy poškodila chlapci zrak. Následky operace budou známy až po pozdějších testech. „V jedenáct dopoledne měl zákrok skončit a my se měli setkat se synem. Místo toho ale přišla sestra a řekla, že operují na obou očích,“ říká chlapcova maminka Tasha Gaul.

Goodman jakmile zjistila, že operuje špatné oko, ihned začala operovat na tom správném. „Neřekli nám o tom, že doktorka omylem operovala špatné oko. Řekli jenom, že operují na obou. Připadá mi, že se to snažili ututlat a utajit před námi,“ dodává matka.

Doktorka Goodman podle všeho chtěla svést vinu na sestru s tím, že přikryla označené oko k operaci a ona pak omylem začala operovat na zdravém oku. Chlapec nyní šilhá na obě oči a musí nosit sluneční brýle. Rodina Jesseho plánuje právní kroky. Chlapec bude muset nejspíš podstoupit další zákrok na zbytečně operovaném oku.


wojtylak ( 20. dubna 2011 15:40 )

s těma felčarama všude stejný Mengele by měl z čeho vybírat

Zobrazit celou diskusi