Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Líbánkový vrah se pokusil zabít

Zavražděná Anni Dewani (†28) vyrazila na líbánky s manželem Shrienem (31) do Jižní Afriky. Tam byla žena chladnokrevně zabita
Zavražděná Anni Dewani (†28) vyrazila na líbánky s manželem Shrienem (31) do Jižní Afriky. Tam byla žena chladnokrevně zabita  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: INT, pf, mivrk - 
22. února 2011
19:30

Snaha o soucit za každou cenu, nebo výčitky svědomí? Britský milionář Shrien Dewani (31), který čelí podezření, že na líbánkách v Jižní Africe nechal zabít svou manželku, se předávkoval léky. Sebevražedný pokus přišel více než dva měsíce po smrti ženy Anni (†28).

Život mladého milionáře Shriena Dewaniho (31) se zhoupl do pekla loňského listopadu, kdy svatební cestu, kterou do JAR podnikl spolu s novomanželkou Anni (†28), zničila prý chladnokrevná vražda. Brit čelí podezření, že svou mladou ženu nechal zabít.

Britský deník The Sun teď přišel s informací, že se Shrien předávkoval prášky. „Trpí těžkou posttraumatickou stresovou poruchou. V posledních týdnech se mu to nahromadilo, lékaři mají stále větší obavy,“ sdělil listu mluvčí rodiny Max Clifford. „Zhubl 12 kilo a nemůže spát. Rodina se dost strachuje,“ dodal.

Milionáře museli po předávkování léky odvézt do nemocnice v britském Bristolu. Jeho stav byl velmi vážný. Psychické problémy byly ještě předtím důvodem, proč nepřišel k soudu, který rozhodoval, jestli Dewani zůstane v cele.

Zaplatil si za její vraždu

Podle dalších informací britských médií si Shrien Dewani vraždu své ženy údajně objednal za zhruba 40 tisíc korun u jihoafrického taxikáře Zola Tongo (31). Toho soud poslal na 18 let do vězení už začátkem loňského prosince.

Mladému milionáři pomáhala sehnat vrahy údajně recepční hotelu, kde novomanželé bydleli. Už pozítří pokračuje soudní líčení se dvěma muži z JAR, kteří v souvislosti s případem čelí žalobě z vraždy, únosu a loupeže.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi